Connect with us

Analys

Majs: Genombrott av 665 USD! Men vad hände sen?

Published

on

Teknisk analys på råvaror från Axier EquitiesNär vi gjorde en teknisk analys på CORN CBT den 13 mars var priset 659,50 USD och vi hade förhoppningar om att motståndet vid 665 USD skulle brytas. Ett sådant genombrottsförsök såg nämligen ut att vara på gång redan under samma vecka och skulle det lyckas, fick vi signaler om fortsatt uppgång mot 715-725 USD.

Som alltid jobbar vi med stopploss för att säkra våra investeringar och 622 USD var den nivå som vi kunde acceptera att majs föll ned till – inte lägre.

Idag kan vi se tillbaka på den senaste månadens rörelser och kan då konstatera att majs mycket riktigt attackerade motståndet vid 665 USD redan den 16 mars. Vi fick en stängning på 673 USD denna dag. Så långt var allt bra. Men redan dagen efter föll majspriset under motståndet igen. Uppgångssignalen var med andra ord falsk och sådant brukar straffas hårt. Så skedde även denna gång.

Den 29 mars hade priset rasat ned till 603,25 USD och alltså med råge löst ut vår stopploss som var placerad vid 622 USD. Därmed kan vi inte längre se trenden som stigande i majs.

TA-analys på Corn CBT (majs)

Eftersom vi fick en topp så sent som den 16 mars, och denna dessutom var den högsta noteringen på ett halvår (673,75) kan vi inte se trenden som fallande ännu. För att detta ska ske, behöver vi en lägre topp efter den 16 april eller någon annan typ av nedgångssignal. Dessa har vi inte sett ännu, även om varningsklockorna börjar ljuda. Både i veckoindikatorerna och på dagsbasis.

I dagsläget måste vi alltså ge oss till tåls och invänta nya signaler, innan vi kan agera i majs. Till dess avvaktar vi med placeringar, då osäkerheten om de framtida rörelserna just nu är för stor.

Du kan handla MAJS med följande minifutures:
Uppgång MINILONG MAJS P med en hävstång kring 4,51
Nedgång: MINISHRT MAJS H med en hävstång kring 4,02

Läs mer om minifutures på RBS hemsida

[box]Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *