Connect with us

Analys

Guld har vänt upp i en viktig zon

Published

on

Teknisk analys på råvaror från Axier EquitiesGuld Globex (kontinuerlig termin)

Guld har hittat stöd strax över 62% zonen. Vi hade hela zonen $1630-1662 som ett potentiellt område där vi kan se att guldet vänder upp.

COT (Commitment of Traders Report) fortsätter att visa att de kommersiella investerarna fortsätter att gå ur sina negativa positioner. Riktigt bra köptillfällen kommer precis när vi kan se att de kommersiella har kommit upp till 100, och det är en bit kvar till dess.

Vi har också en nedåtriktad trend med lägre toppar och lägre bottnar. Första nivån för att se en trendvändning kommer om guld stiger över $1725.

200 dagars enkelt glidande medelvärde hittar vi vid $1662.7 och fungerar som ett stöd. Vi kan se att guldet vara under denna nivå men att det sedan har blivit en återhämtning.

Vi har inte sett att guldet har stigit över 10 dagars högsta, vilket vi kan använda som en köpsignal med stoploss på 5 dagars lägsta. Det skall inte vara en full position utan endast en mindre position så länge trenden inte är klart uppåtriktad.

Teknisk prognos på guldpriset i januari 2013

Kortsiktigt har momentum för guld kommit upp till nivåer där vi tidigare har sett att det har bildats toppar. Veckomomentum pekar fortsatt upp från nivåer där vi tidigare har sett att det har bildats bottnar. Det gör att vi kan agera på en momentum baserad signal om dagsmomentum faller och sedan åter stiger.

Årscykeln för guld är nu uppdaterad och räknar med en botten den 21 december och sedan har vi uppåtriktade tidscykler till den 17 januari eller den 29-30 januari. Därefter har vi den 10 februari och sedan den 21 februari. En större botten den 15-19 mars är möjlig.

Slutsats: Guld har fått stöd i en vanlig zon där vi ser en vändning. Vi har dock ingen köpsignal bekräftad. Trenden är också fortsatt ned vilket gör att vi får vara försiktiga med att köpa stora positioner. COT är inte vid optimala nivåer för att ge oss en köpsignal men fortsätter de kommersiella att gå ur sina negativa positioner kan det snabbt bli fart uppåt.

Se handla-guiden för olika alternativ att ta en position.

[box]Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *