Connect with us

Analys

Silver kan ha gjort en botten

Published

on

Teknisk analys på råvaror från Axier EquitiesSilver Comex (kontinuerlig termin) 100oz

Silver har kommit ner till nivåer där det kan ha skett en botten. Utseendet föreslår att det mycket väl kan ha varit en botten vi såg den 4 januari vid $2924.

Stiger Silver över $3259 får vi räkna med att det har varit en större botten och att vi kommer att se betydligt högre nivåer än vad vi har just nu.

Är vi inte klara nedåt är det $2828.5-2854 där vi får leta efter en botten.

Vid $2966 har vi 62% av föregående större uppåtriktade rörelse och det är ett vanligt intervall där vi ser att köpare dyker upp.

Skulle vi se att Silver stänger under $2788.9 är det däremot en signal om att vi kommer att få en ny större botten.

Prognos på silverpris från Axier Equities

Det kortsiktiga veckomomentum pekar upp medan det kortsiktiga dagsmomentum är på nivåer där vi har sett en topp till sidledes rörelse. När dagsmomentum åter pekar upp har vi en köpsignal.

COT (Commitment of Traders Report) visar att de kommersiella har börjat minska på sina blankade positioner. Vi har inga extrema positioner utan det kan just nu gå åt vilket håll som helst. Bra köplägen får vi oftast precis när de kommersiella har köpt på sig stora köpta positioner. Vi är inte där ännu.

Tidsmässigt kan vi redan ha haft en botten annars får vi rikta blicken mot den 23-24 januari där vi kan ha nästa vändning. Bevaka riktningen som silver har in i denna period. Är det en uppåtriktad rörelse kan det bli en topp och är riktningen nedåt, en botten.

Slutsats: Silver kan ha gjort en botten och som bekräftelse på detta behöver vi se silver över $3259. Annars är nästa zon att bevaka 2828.5-2854.

Se handla-guiden för olika alternativ att ta en position.

[box]Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. William

    17 januari, 2013 at 20:24

    Gjort exakt samma beräkningar.

    Spännande tid framöver för Silvret.

    Har du någon råvarubrev man kan följa ?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *