Connect with us

Analys

Lundin Petroleum redo för positivt utbrott

Published

on

Teknisk analys på råvaror från Axier Equities

Aktieanalys av Axier EquitiesLundin Petroleum (LUPE) fick äntligen bottenkänning (Kurs vid analys 138,50 kr). Miraklet skedde nere vid 135 kronors-nivån. Trots den negativa trendkanalen lyckades dock inte RSI-värdet nå 30-gränsen. Detta är ett styrketecken. Vi kan även identifiera en kilformation i LUPE, och en ”kil” bryter som bekant alltid ut i motsatt riktning (dvs uppåt i detta fall). Och gör den inte det, då var det ingen kil. Logik för höns, men inte desto mindre anledning att ta formationen på allvar. Vår senaste utsaga för LUPE den 10 oktober lät så här:

”…LUPE (137,10 kr): Vår bedömning är att LUPE befinner sig när en ”botten”. Då RSI-värdet bryter upp genom sitt kanaltak får aktien en köpsignal med målområdet 140-147 kr. Tills dess gäller avvakta och se!”

Vår bedömning är att LUPE har bottnat och är nu redo för ett positivt utbrott och en kommande uppgångsfas mot kilens ”topp-notering”. Vi sätter målområdet till 142-146 kr. Stop-loss om aktien stänger under 136 kr eller bryter 135 kr.

Teknisk analys på Lundin Petroleum (LUPE)

Commerzbank erbjuder Mini Futures BEST på Lundin Petroleum. För en position i uppgång finns B LONGLUP O CBK med en hävstång på 10,3. För en position i nedgång finns B SHRTLUP W CBK med en hävstång på 10,1.

[box]Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Persson

    13 november, 2013 at 03:57

    Jag har inget större fokus på teknisk analys, men Lundin Petroleum är en aktie som alltid är bra att köpa. Rätt vad det är så kommer dessutom ett uppköp. Tror mest att de säljer sitt elefantfält och kör vidare.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *