Connect with us

Analys

Vad innebär ett genombrott av 665 USD i majs?

Published

on

Teknisk analys på råvaror från Axier EquitiesI vår tekniska analys på CORN CBT den 21 februari var priset 641,75 USD och de allt högre lågpunkter som vi fått se efter botten den 15 december på 576,50 USD visade oss att trenden var stigande.

De senaste tre veckorna har majspriset flyttat sig sidledes och samlat kraft inför ett genombrott av det viktiga motståndet vid 665 USD. Men nu börjar det bli intressant att bevaka majs noga igen eftersom det ser ut som att majspriset kommer att göra ett nytt försök att gå igenom denna nivå redan under innevarande vecka!

Faller denna signal på plats och vi får en stängning över 665 USD, har vi fått indikationer på att resan norrut kan fortsätta och då kommer 715-725 USD att bli vårt mål i första hand. På sikt kan ännu högre nivåer bli aktuella under 2012, men vi tar ett steg i taget och tolkar de signaler som vi får på resan.

Teknisk analys av majspriset den 13 mars 2012

Om utvecklingen blir en annan än den tänkta, måste vi förstås också ha en stopploss att bevaka. Vi lägger denna på 622 USD idag, vilket är det värde som vi får fram idag om vi sammanbinder det senaste kvartalets lågpunkter. Så länge majspriset är över denna nivå ser vi ingen anledning att revidera vår prognos om fortsatta uppgångar under våren.

Du kan handla MAJS med följande minifutures:
Uppgång MINILONG MAJS P med en hävstång kring 4,28
Nedgång: MINISHRT MAJS H med en hävstång kring 4,28

Läs mer om minifutures på RBS hemsida

[box]Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *