Timingen är allt, de bästa tiderna att handla råvaror

Råvaruterminerna ger marknadsaktörer en mängd intressanta handelsalternativ, allt från nötkreatur till koppar. Mångfalden av dessa alternativ gör det möjligt för aktiva traders att bedriva handel nästan dygnet runt. Bortsett från perioden fredag eftermiddag till söndag kväll erbjuder råvarumarknadens omfattande handelstider en av de intressantaste möjligheterna för traders.

Men inte alla timmar på handelsdagen uppvisar samma egenskaper. Många faktorer påverkar marknadsbeteendet, några positiva och några negativa. För att hitta de bästa tiderna att handla råvaror måste vi bryta ned handelstimmarna.

Alla timmar på dagen är inte likadana

Om du har tillbringat tid som aktiv råvaruhandlare vet du att varje minut under varje session är unik. En av nycklarna för att lyckas på lång sikt är att identifiera de bästa tiderna för att ta positioner med sitt kapital. Här är några egenskaper som bara de bästa handelstimmarna har gemensamt:

  • Högt deltagande
  • Hög likviditet
  • Konsekvent prisvolatilitet

I slutändan är det viktigaste att kunna komma in och ut ur marknaden effektivt. Om marknaderna saknar likviditet blir en ökad spread och felaktiga priser jobbiga motståndare.

Dessutom uppvisar ”tysta” eller ”kalla” marknader låga volatilitetsnivåer, vilket begränsar råvaruhandelns potentiella fördelar. Att vaska efter guld i en frusen ström är tufft, var noga med att marknaden i alla fall är ljummen innan du tar en position.

Populära tider att handla råvaror

Oavsett om du är en trader eller bara intresserad av spannmål och oljeväxter finns det en viss tidpunkt när marknaderna är mest aktiva. I många fall förekommer dessa perioder regelbundet under halvtimmen efter öppning eller före stängning. När alla typer av aktörer rusar för att stänga befintliga positioner och ta nya positioner ökar likviditeten. Detta fenomen kan skapa en rad strategiska handelsmöjligheter.

Här är några av de mest populära terminsprodukterna och deras tillhörande handelstimmar (EST):

Handelstider för olika terminer

Handelstimmarna som anges ovan är avser den elektroniska handelsdagen för varje produkt. Extra stor aktivitet kan ofta ses under dessa perioder:

Spannmålsterminer (Ag Futures): Varje utgåva av en WASDE-rapport driver normalt upp deltagandet på terminsmarknaderna kopplade till spannmål.

Guld: Guld har en tendens att uppvisa större volatilitet kring London-sessionen (4:00 AM EST), USAs pre-market timmar (8:30 AM EST-9:30 AM EST) och US Wall Streets öppning (9:30 AM EST).

Det är också en bra idé att alltid vara medveten om den traditionella ”öppningen” på Wall Street. Aktierna på NASDAQ och NYSE börjar handlas samtidigt varje dag: 09:30 EST. När öppningscallen ringer på NYSE, kan en önskan om deltagande drabba ett antal marknader. Terminskontrakt på aktieindex som E-mini S&P 500 ökar volatiliteten även på råvarumarknaden.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras.

    scroll to top