BNP Paribas stänger råvaruhandeln i Genève

Den franska bankkoncern BNP Paribas tillkännagav på onsdagen att de kommer att stänga sin råvaruhandel i Genève. Tillkännagivandet kommer bara några veckor efter att banken meddelat att den skulle stänga sin råvaruhandel i Paris. Detta är en del av det pågående arbetet efter att banken sett flera stora förluster i sin verksamhet i år och är en del av en större omställning inom banksektorn.

BNP Paribas höjer prognosen för guldpriset

Flera andra stora banker har meddelat att de drar sig ur råvarufinansiering eftersom de vill minska sina risknivåer efter att Covid-19-pandemin började. BNP Paribas (Suisse) fokuserar om sin utveckling på Corporate & Institutional Banking och på Wealth Management. BNP Paribas (Suisse) har beslutat att avsluta sin transaktionsfinansieringsaktivitet inom råvarusektorn, sade banken via ett pressmeddelande på onsdagen.

När bankerna stänger sin råvarufinansieringsverksamhet kan spannmåls- och oljefröhandlare möta en tuffare miljö för att få den finansiering som krävs för deras kapitalintensiva handelsverksamhet. BNP Paribas har i år drabbats av problem när flera råvaruhandelshus, som Dubai-baserade Phoenix Commodities och USA-baserade Coex Coffee, gjorde oförutsedda förluster.

Förra månaden meddelade den holländska banken ABN Amro att den kommer att sluta tillhandahålla råvaruhandelsfinansiering efter en granskning av VD i ett försök att sänka risken.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras.

    scroll to top