Följ oss

Nyheter

Oljehandlarens kollaps skärper finansieringsmetoderna för råvaror i Singapore

Publicerat

den

Singapore

Bankerna i Singapore har börjat strama åt finansieringsmetoderna för råvaror efter kollapsen hos oljehandlaren Hin Leong. Råvaruhandlarna i Singapore samarbetar för att förbättra utlåningspraxis och öppenhet efter att en mängd företag inte kunna fullgöra sina skyldigheter.

Hin Leong Trading Pte Ltd, en av Asiens största oljehandlare, och tre andra Singapore-baserade råvaruhandlare stötte på ekonomiska svårigheter i år när oljepriset kraschade och Coronaviruskrisen drabbade bränsleefterfrågan.

Råvaruhandel svarar för 4,5 procent av Singapores bruttonationalprodukt och arbetsgruppen är det starkaste svaret hittills av långivare och tillsynsmyndigheter för att öka förtroendet för en sektor som innehåller många privata företag och komplexa leveranskedjor.

I ett gemensamt uttalande som svar på frågor bekräftade Monetary Authority of Singapore (MAS), Enterprise Singapore (ESG), Accounting and Corporate Regulatory Authority (ACRA) och Association of Banks in Singapore (ABS) aktiviteterna för att öka stadsstatens standarder för handelsfinansiering.

”Dessa metoder kommer att stärka bankernas utlåningsstandarder och underlätta fortsatt utlåning till handelsföretag,” sade Ho Hern Shin, biträdande verkställande direktör, bank och försäkring, vid MAS, i uttalandet på torsdagen.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Guldpriset faller nästan 4 procent i Shanghai

Publicerat

den

Tre mindre guldtackor

Priset på guld i Kina föll nästan 4 procent idag där prisfallet tilltog mot slutet av handelsdagen rapporterar Bloomberg. Detta kommer efter ett månader långt prisrally. Orsaken till de udda prisrörelserna är att Kommunistpartiet först kraftigt begränsade den privata marknadens möjligheter att importera guld, vilket gjorde att guldpriset i Kina blev högre än på den internationella marknaden, för att nu dela ut nya importkvoter vilket fick priset att falla.

Den kinesiska centralbanken begränsade möjligheten att importera guld då man försöker vända sin valutas försvagning mot den amerikanska dollarn.

Fortsätt läsa

Nyheter

Lucara Diamond – diamantbolaget i Lundin-sfären

Publicerat

den

Lucara Diamonds gruva

Lucara Diamond är ett gruvbolag i Lundin-sfären som bryter diamanter och har nu varit i produktion under hela 12,5 år. Aktien är noterad både i Kanada och på Stockholmsbörsen. Aktiekursen har kommit ner rejält och ligger nu på sin lägsta nivå någonsin.

William Lamb är tillbaka i VD-rollen med full energi sedan några veckor, efter att ha varit VD under åren 2011-2018. Den 12 september presenterade han verksamheten för investerare i Stockholm, en inspelning kan ses nedan. Dr John Armstrong, som är Vice President, ger även en presentation av tillgångarna.

William Lamb, VD för Lucara Diamond, presenterar verksamheten i Stockholm.
Fortsätt läsa

Nyheter

Ökat intresse för oljeterminer i Mellanöstern

Publicerat

den

Dubai Mercantile Exchange (DME), den främsta internationella energiterminsbörsen i Mellanöstern, noterade en ökning med 18 procent i fysiska leveranser jämfört med föregående år, tillsammans med en femtonprocentig ökning av handelsvolymer, under första halvåret 2023, jämfört med samma period förra året.

DME Oman-kontraktet fortsatte att attrahera ett brett spektrum av deltagare från hela världen, vilket understryker dess status som det främsta råoljeriktmärket i East of Suez-marknaden. DME Omans frontmånadshandelsvolymer har ökat från 361 miljoner fat under de första sex månaderna 2022 till 415 miljoner fat för samma period 2023. Den fysiska leveransvolymen nådde 106 miljoner fat från mars till augusti 2023 jämfört med 90 miljoner fat för samma period 2022.

Fortsätt läsa

Populära