Connect with us

Nyheter

Oljehandlarens kollaps skärper finansieringsmetoderna för råvaror i Singapore

Published

on

Singapore

Bankerna i Singapore har börjat strama åt finansieringsmetoderna för råvaror efter kollapsen hos oljehandlaren Hin Leong. Råvaruhandlarna i Singapore samarbetar för att förbättra utlåningspraxis och öppenhet efter att en mängd företag inte kunna fullgöra sina skyldigheter.

Hin Leong Trading Pte Ltd, en av Asiens största oljehandlare, och tre andra Singapore-baserade råvaruhandlare stötte på ekonomiska svårigheter i år när oljepriset kraschade och Coronaviruskrisen drabbade bränsleefterfrågan.

Råvaruhandel svarar för 4,5 procent av Singapores bruttonationalprodukt och arbetsgruppen är det starkaste svaret hittills av långivare och tillsynsmyndigheter för att öka förtroendet för en sektor som innehåller många privata företag och komplexa leveranskedjor.

I ett gemensamt uttalande som svar på frågor bekräftade Monetary Authority of Singapore (MAS), Enterprise Singapore (ESG), Accounting and Corporate Regulatory Authority (ACRA) och Association of Banks in Singapore (ABS) aktiviteterna för att öka stadsstatens standarder för handelsfinansiering.

”Dessa metoder kommer att stärka bankernas utlåningsstandarder och underlätta fortsatt utlåning till handelsföretag,” sade Ho Hern Shin, biträdande verkställande direktör, bank och försäkring, vid MAS, i uttalandet på torsdagen.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *