Connect with us

Nyheter

Toppanalytiker tror att oljepriset stiger till 66 dollar

Published

on

Raffinering av olja

Återhämtningen i efterfrågan på olja och den mindre än väntade minskning av efterfrågan tidigare i år kommer att stödja oljepriset nästa år när producenterna arbetar med att hinna i kapp efterfrågan. Brent-oljepriserna skulle kunna stiga till 66 dollar per fat, enligt Energy Aspects.

Raffinering av olja

Priserna på Brent Crude är inställda på att hoppa till 66 dollar per fat 2021 och 83 dollar per fat 2023, från 43 dollar per fat 2020, sa Amrita Sen, medgrundare, forskningschef och Chief Oil Analyst på Energy Aspects, i en presentation på en virtuell energikonferens, som hölls av Bloomberg.

Enligt energianalytikerna var nedgången i efterfrågan 18 miljoner fat per dag (bpd) under nedstängningarna i april, medan förväntningarna låg på 30 miljoner bpd. Energy Aspects i sig hade förväntat sig en minskning med 28 miljoner bpd, medan den verkliga maximala efterfrågeförlusten var 18 miljoner bpd, sade Sen.

Deloitte ser stigande priser

Deloitte sade också att priserna skulle stiga nästa år och de följande två åren, eftersom efterfrågan fortsätter att återhämta sig, enligt sin oljeprisprognos som Bloomberg har sett. Deloitte spår Brent Crude-priser på i genomsnitt 39 dollar per fat år 2020. För nästa år räknar Deloitte att dessa stiger till genomsnitt 46,50 dollar per fat och till 64 dollar per fat 2023.

Goldman Sachs räknar också med att priserna kommer att stiga 2021, även om den kortsiktiga prognosen ligger på 35 dollar per fat, enligt Jeff Currie, investeringsbankens globala chef för råvaror.

Currie håller fast vid oljeprisprognosen på 35 dollar per fat på kort sikt, berättade han för Bloomberg förra veckan och lägger till att om priserna snabbt skulle öka marknadsbalanseringen genom att mer skifferproduktion tillförs marknaden.

När det gäller efterfrågan och utbudet noterade Currie en markant förbättring i efterfrågan, även om det i vissa delar av USA kan påverkas negativt av ökningen i antalet Covid-19-fall, särskilt i Texas och Florida.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *