Connect with us

Analys

Modity om elpriset vecka 39 2012

Published

on

Modity - Analys och prognos på elprisDenna vecka har vi stabil kärnkraft men lite vind och temperaturerna väntas stiga mot de normala. Vi räknar med ett systempris runt dagens nivå och risken för prisskillnader är som störst på fredag. Det är sista veckan för Q4-kontraktet som nu handlas strax under brytpris. Vi tror att det kan fortsätta ligga här eller strax under om nederbördsprognoserna håller i sig. Leveransen kan dock mycket väl bli ytterligare lägre. Nästa kvartalsprodukt är Q1-13 och här bör priserna falla, vi ligger fortfarande en bit över förra årets stängningspris och då hade vi ett betydligt sämre hydrologiskt läge. Oljepriset föll kraftigt under veckan men nu bör det stabiliseras. Elcertpriset har fortsatt upp, bl.a. efter statistik på lägre produktion än väntat under augusti. Vi vill också passa på att tipsa om vår VD, Magnus Thysells, debattartikel om elpriser på längre sikt.

Prognos på framtida elpriser - 24 september 2012

[box]Denna energimarknadskommentar publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

Continue Reading
2 Comments

2 Comments

 1. Tore

  26 september, 2012 at 15:47

  De låga terminspriserna på el gör att elbolagen passar på att komma med nya avtal. Nu gör minst ett av de stora elbolagen reklam för att man ska binda sitt elpris i 5 år!

  Jag säger inte att det måste bli en dålig affär (elpriset kan ju gå upp mer än väntat). Men det är inte vettigt att binda upp sig i 5 år till ett företag. 2 år för ett mobilabonnemang är redan galet långt, men 5 år!

  • Magnus

   30 september, 2012 at 18:31

   Ja och rörligt elpris är billigast över tid. Såvida man inte är bättre än marknaden i stort att prognostisera elpriset. Då är det självklart bättre att köpa elektricitet till fastpris.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *