Följ oss

Nyheter

Den globala produktionen av sojabönor spås stiga med åtta procent

Publicerat

den

Odling av sojabönor

Den globala produktionen av sojabönor bedöms nå en rekordnivå om 364 miljoner ton för skördeåret 2020/2021 sade International Grains Council på torsdagen. I samma uttalande spådde IGC även rekordstora skördar av majs och vete för skördeåret 2020/2021. Detta skulle i sådant fall leda till den första ökningen av de globala spannmålslagren på fyra år.

Odling av sojabönor

Rekord i global produktion av sojabönor skulle åtföljas av rekordstor export, så att sojabönlagret skulle stiga med bara 1 miljon ton. Brasilien beräknas se en rekordskörd för andra året i rad. IGC:s prognos för Brasilien, 129,4 miljoner ton, är något mindre än USDA: senaste uppskattning på 131 miljoner ton. USDA säger att den amerikanska grödan kommer att uppgå till 112 miljoner ton.

Dessa uppskattningar av den amerikanska grödan baseras på jordbrukarnas planeringsintentioner i början av mars. Sedan dess har sojabönspriserna stärkts. Råvaruhandlare förväntar sig att det amerikanska jordbruksverkets rapport för juni kommer att visa en ökning med 1,2 miljoner tunnland i sojabönplanteringar till 84,7 miljoner tunnland, vilket kan öka sojabönskörden med 1,5 miljoner ton. USDA planerar att släppa arealrapporten på tisdag.

Fortsätt läsa
Annons Centaur
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som går starkt

Publicerat

den

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som har en stark utveckling. När det gäller aktier inom silver så säger han att värderingarna inte har följt med upp silverpriset. Tråkigt för aktieinvesterare, men samtidigt en möjlighet att komma in till fördelaktiga värderingar.

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver.
Fortsätt läsa

Nyheter

2000 ton koppar som Kina köpt av Ryssland har försvunnit

Publicerat

den

Det statliga kinesiska företaget Wuchan Zhongda Group köpte i slutet av förra året 2000 ton raffinerad koppar av det ryska företaget Regional Metallurgical, till ett värde av 110 miljoner yuan (motsvarande 159 miljoner kronor).

Kopparleveransen skulle ha varit framme i Kina förra månaden men så har inte skett och ingen tycks veta var allt tagit vägen. Bloomberg rapporterar att leveransen har angetts vara granit, en mycket billigare tillgång, och den har hamnat i Turkiet.

Det får ändå anses vara något spektakulärt, 2000 ton metall är trots allt ingenting man råkar tappa eller ställa i ett hörn av en lokal.

Fortsätt läsa

Nyheter

Montage Gold ser stor uppsida i sin värdering

Publicerat

den

Koné-projektet i Elfenbenskusten

Montage Gold är det nya guldbolaget där Lundin-familjen nyligen investerat. Företaget ska bli ett företag med flera tillgångar med fokus på Afrika. Bolagets stora projekt idag är Koné-projektet i Elfenbenskusten. VD Martino de Ciccio tar upp att han ser en spännande framtid för bolagets aktie. Bolaget har idag ett börsvärde på drygt 330 miljoner CAD och när Koné-gruvan kommer i produktion så förväntar sig bolaget att den kommer att skapa lika mycket i kassaflöde per år. Planen är att gruvan ska vara färdigbyggd under första halvåret 2027.

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära