Connect with us

Nyheter

Den globala produktionen av sojabönor spås stiga med åtta procent

Published

on

Odling av sojabönor

Den globala produktionen av sojabönor bedöms nå en rekordnivå om 364 miljoner ton för skördeåret 2020/2021 sade International Grains Council på torsdagen. I samma uttalande spådde IGC även rekordstora skördar av majs och vete för skördeåret 2020/2021. Detta skulle i sådant fall leda till den första ökningen av de globala spannmålslagren på fyra år.

Odling av sojabönor

Rekord i global produktion av sojabönor skulle åtföljas av rekordstor export, så att sojabönlagret skulle stiga med bara 1 miljon ton. Brasilien beräknas se en rekordskörd för andra året i rad. IGC:s prognos för Brasilien, 129,4 miljoner ton, är något mindre än USDA: senaste uppskattning på 131 miljoner ton. USDA säger att den amerikanska grödan kommer att uppgå till 112 miljoner ton.

Dessa uppskattningar av den amerikanska grödan baseras på jordbrukarnas planeringsintentioner i början av mars. Sedan dess har sojabönspriserna stärkts. Råvaruhandlare förväntar sig att det amerikanska jordbruksverkets rapport för juni kommer att visa en ökning med 1,2 miljoner tunnland i sojabönplanteringar till 84,7 miljoner tunnland, vilket kan öka sojabönskörden med 1,5 miljoner ton. USDA planerar att släppa arealrapporten på tisdag.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *