Connect with us

Nyheter

Li Ka-shing investerar i Hampton Creek Foods

Published

on

Hampton Creek Foods majonnäs

Nu växlar Hampton Creek Foods upp sin etablering på marknaden. Företaget har tidigare fått såddfinansiering av Bill Gates, Peter Thiel (via Founders Fund) och Vinod Khosla (via Khosla Ventures). Nu har företaget dock gjort en större finansieringsrunda och det är Li Ka-shing (via Horizon Ventures), som av många anses vara Asiens rikaste man, som står för större delen av de 23 miljoner dollar företaget fått in.

Hampton Creek Foods

Foto: Hampton Creek Foods

Hampton Creek Foods analyserar världens proteinrika växter för att ersätta traditionella ägg med hälsosammare, billigare och miljövänligare alternativ som smakar delikat. Företaget är väldigt tydligt med att de inte är intresserade av att göra nischprodukter som köps av medvetna välbeställda konsumenter, de vill nå ut brett och påverka världen. Äggbranschen i USA har redan börjat skaka av rädsla, trots att Hampton Creek Foods ännu så länge bara har en majonnäs i ett mindre antal butiker. Hampton Creek Foods-äggalternativ kostar nämligen bara hälften så mycket att producera som traditionella ägg.

Företaget tar sig nu fram via två parallella spår. Det första är egna produkter så som majonnäs, kakdeg och äggröra som säljs i butik under eget varumärke. Det andra är att sälja i volym till matindustrin. De flesta av de tusentals miljarder ägg som varje år produceras säljs inte som ägg i kartong i butik, utan finns kakor, bröd, färdigmat, snacks och allt annat vi köper.

Hampton Creek Foods har under de senaste 90 dagarna skrivit avtal med sex Fortune 500-företag, inklusive några av världens största matproducenter och livsmedelskedjor.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *