Connect with us

Nyheter

Över 100 000 personer i upprop mot Michael Treschow

Published

on

Hampton Creek Foods Just Mayo i hyllan

Vi har tidigare skrivit om Hampton Creek, startup-företaget som forskar i högt tempo för att hitta växter som kan ersätta ägg. Ganska omgående blev äggindustrin i USA livrädd och inledde en kampanj mot bolaget. Konsumenterna har visat ett sådant intresse för bolagets första produkt Just Mayo, en majonäs, att bolagsjätten Unilever också kände sig hotade (de säljer bland annat produkten Hellmann’s). Unilever har stämt Hampton Creek för bedrägeri då det finns en gammal lag som definierar vad majonäs är, vilken bland annat säger att produkten ska innehålla ägg. Men vi pratar inte om att Unilever vill skydda konsumenten, för de bryter själva mot samma lag. När Unilever lämnade in sin stämning så började de städa undan information om sina egna produkter på sina hemsidor, men som alltid på Internet så finns det kopior. Och man började även döpa om beskrivningen av flera av sin produkter till Mayonnaise dressing, för genom att lägga till ”dressing” hoppas man ta sig runt lagen.

100 000 i upprop mot Michael Treschow

Allt det här har inte fallit i god jord och på Change.org har ett upprop till Unilevers styrelseordförande Michael Treschow samlat över 100 000 underskrifter om att företaget ska sluta trakassera Hampton Creek och företag som gör hållbara produkter.

Hampton Creek ökar tempot

Hampton Creek tänker trots Unilevers stämning inte byta namn på Just Mayo. I stället ökar man tempot. Företaget tog för bara några månader sedan in 23 miljoner USD i en B-runda och nu gör man en C-runda på 90 miljoner USD. Pengarna ska användas för att bygga ut distributionen, bland annat i Asien. Och två nya produkter ska lanseras nästa år, nämligen Just Pasta (pasta utan ägg) och Just Scrambled (äggröra utan ägg).

Hellmans majonäs - Unilever

 

Uppdatering: Ett knappt halvt dygn efter att vi publicerade denna artikel twittrar Hampton Creek att Unilever har dragit tillbaka sin stämning.

Unilever drar tillbaka stämning mot Hampton Creek

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *