Connect with us

Nyheter

Äggindustrin känner sig hotad av växter

Published

on

Hampton Creek Foods mat från "växtbaserade ägg"

Hampton Creek Foods, framtidens äggHampton Creek Foods är ett nytt litet amerikanskt företag som utvecklar och säljer växtbaserade produkter som ersätter traditionella ägg. De har undersökt 1500 växter och hittat 11 som passar bra för att replikera ägg, varav en är gula ärtor. Företaget säljer redan en majonäs samt en kakdeg via stora livsmedelskedjor, och en hel del fokus läggs på att få till en bra bas för äggröra.

För några veckor sedan lanserade äggindustrin i USA sin första kampanj mot företaget, vilket inte kan visa något annat än hur rädda de är. Hampton Creek Foods är nämligen fortfarande bara ett företag med 34 anställda, medan äggindustrin omsätter 9 miljarder dollar. En del av rädslan kommer säkert ifrån att Hamton Creek Foods alternativ är billigare. En annan del av rädslan kommer säkert ifrån att företaget backas upp av Bill Gates, Peter Thiel (via Founders Fund) och Vinod Khosla (via Khosla Ventures), även om de ännu så länge bara satsat fickpengar.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Persson

    10 december, 2013 at 03:29

    Skulle gärna köpa lite aktier i detta företag, men det lär väl inte bli någon börsnotering innan det har hunnit bli ett mångmiljardföretag.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *