Hälsotrend får priset på ägg att explodera i USA

En ny hälsotrend sveper över USA och den har fått priset på ägg att skjuta i höjden. Hälsotrenden som Financial Times rapporterar om är att äta mat gjord på äggvitor. Det är ett sätt att få i sig det goda och nyttiga med ett ägg, men att hoppa över ägg-gulan som bland annat innehåller kolesterol.

Priset på processade ägg har gått upp 56 % jämfört med ett år sedan och priset på opastöriserade flytande äggvitor har gått upp med över 80 % under samma period, till över 1 USD per pound.

McDonalds Egg White Delight  McMuffinAlla de stora kedjorna har hakat på trenden. McDonalds lanserade för drygt ett år sedan Egg White Delight McMuffin på sin frukostmeny och sedan följde i stort sett alla efter.

Det stora råvaruhandelsföretaget Cargill säger att de tagit fram Egg White Delight McMuffin-produkten åt McDonalds, i sitt arbete att kontinuerligt hitta hälsosammare alternativ för konsumenterna.

USDA rapporterar att lagren av torkade äggvitor har fallit med 46 procent sedan ett år tillbaka och nu till och med är lägre än de låga lagernivåer som uppstod under 2004 då Atkins-dieten nådde toppen av sin popularitet.

Trenden med att äta äggvitor måste vara välkommen för äggproducenterna i USA, som annars har börjat oroa sig för startup-företaget Hampton Creek Foods som tar fram växtbaserade alternativ till ägg.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras.

    scroll to top