Connect with us

Nyheter

USDA spår en lägre apelsinskörd i Florida

Published

on

Apelsiner växer

Apelsiner växerUS Department of Agriculture (USDA) lämnade för cirka två veckor sedan sin första prognos för Floridas apelsinskörd under säsongen 2015/2016. Rapporten visar att USDA tror på en skörd om cirka 80 miljoner lådor, en minskning med 17 procent jämfört med föregående år.

Enligt USDAs beräkningar uppgick den tidiga skörden till cirka 40 miljoner lådor, en minskning jämfört med föregående års siffra på 47,4 miljoner lådor. Skörden av Valenciaapelsiner uppgick även den till 40 miljoner lådor, vilket skall ställas mot de 48,3 miljoner lådor som producerades 2014/2015.

US Department of Agriculture (USDA) rapporterade dessutom de slutliga siffrorna för skörden av apelsiner i Florida 2014/2015 till 96,7 miljoner lådor.

Marknaden har redan förväntat sig en lägre skörd i år än tidigare säsonger, bland annat på grund av Citrus Greening (Huanglongbing, HLB och Gula drakens sjuka), en sjukdom som drabbar citrusodlingarna ibland annat Florida mycket hårt.

Michael W. Sparks, VD för Florida Citrus Mutual, säger att han inte är överraskad av den lägre prognosen, eftersom det i dag är svårare att vara citrusodlare än tidigare, framförallt med tanke på de sjukdomar som drabbat citrusträden. Han fortsätter med att säga att Floridas citrusodlare arbetar med att se till att de befintliga träden förblir produktiva samtidigt som de planterar nya träd för att bygga ut produktionsbasen och bibehålla den befintliga infrastrukturen.

USDA gör oftast sin ursprungliga uppskattning i oktober varje år och reviderar sedan denna prognos månadsvis till slutet av säsongen i juli.

Prognosen för grapefrukt

Prognosen för grapefruktskörden i Florida under säsongen 2015/2016 uppgår till 12,3 miljoner lådor, medan specialfrukter uppgår till 2,2 miljoner lådor.

Hur många kilo apelsiner för att göra juice

För att skapa en enhet om 1,61 gallons (6,1 liter) frozen concentrate orange juice (FCOJ) krävs det en låda om 90 pound, cirka 40 kilogram.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *