Connect with us

Nyheter

USDA reviderar ned apelsinskörden 2018/2019

Published

on

Apelsiner från Florida - Odling utsatt för frost

Det amerikanska jordbruksdepartementet, USDA, reviderar ned apelsinskörden för 2018/2019. Detta skedde emellertid utan större uppmärksamhet. Priset på frozen concentrated orange juice (FCOJ)-terminer var i princip oförändrat efter USDAs nedrevidering av skörden med en procent.

Apelsiner växer

Floridas apelsinindustri som tidigare har haft stora problem, bland annat beroende med Citrus Greening, sägs nu återhämta sig stegvis. Samtidigt sägs Brasilien söka sig till Kina för att få avsättning för sin apelsinproduktion. Detta skulle kunna vara ett dåligt tecken för solskensstaten där citrusodlarna redan har problem med minskad försäljning, dåligt väder och andra typer av sjukdomar.

Hemsk utveckling under 2019

Priset på frusen koncentrerad apelsinjuice har haft en svag utveckling under det första halvåret 2019. Priset på råvaran har fallit med nästan 18 procent. Det har förekommit några mindre periodiska uppåtgående rörelser men apelsinjuicen har inte kunnat finna något momentum. Under det senaste året har priset på apelsinjuice fallit med 33 procent.

Skörden minskade med en procent

Enligt US Department of Agriculture (USDA) minskade Floridas apelsinskörd 2018-2019 med en procent till 71,4 miljoner lådor i juni, från 72,4 miljoner lådor i maj 2019.

Analytiker säger att fallet är relaterat till den sena säsongen för Valenciaapelsinerna som svarade för 41 miljoner lådor. Denna typ av apelsin plockas vanligtvis mellan mars och juni. Den tidiga skörden, som plockas från oktober till mars, uppgick till 30,4 miljoner lådor.

Den månatliga USDA-rapporten framhöll också att 96 % av denna säsongens Valenciaskörd hade plockats. Det framgår också att grapefruktskörden 2019-2020 föll med två procentenheter till 4,51 miljoner. Tangerin- och tangeloskörden 2019-2020 föll en procent till 990 000 lådor.

Samtidigt verkar amerikanska apelsinjuiceförsäljningen negativa utveckling plana ut enligt ny Nielsens-data som samlades in av Florida Department of Citrus. Under den fyra veckorsperiod som slutade den 11 maj, sjönk den amerikanska försäljningen av apelsinjuice bara 0,5 procent till 204,85 miljoner dollar.

Nyligen sade den brasilianska sammanslutningen av citrusodlare (Citrus BR) att dess resa till Kina förra månaden, som ordnades av landets utrikes- och jordbruksministerier, var en framgång. Uppdraget gick ut på att se om Brasilien skulle kunna exportera apelsinjuice till världens näst största ekonomi. Framöver kommer de brasilianska processorerna att sälja sin produkt som bulkfartygslaster istället för tunnor till Kina.

Hur många kilo apelsiner krävs för att göra juice

För att skapa en enhet om 1,61 gallons (6,1 liter) frozen concentrated orange juice (FCOJ) krävs det en låda om 90 pound, cirka 40 kilogram.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *