Följ oss

Analys

Råvaruplanket – Utbudet neutraliserar geopolitisk risk

Publicerat

den

Handelsbanken - Råvarubrevet - Nyhetsbrev om råvaror

Kvartalsrapport för råvaror från HandelsbankenUSA, USA och USA

Under 2014 har USA:s starka konjunktur med efterföljande förändring i Feds policy tillsammans med den geopolitiska oron i världen varit två tunga teman för finansiella marknader. För råvarors del har geopolitiska influenser mildrats av växande utbud för de mest kritiska råvarorna, vete, majs och olja. Därför har istället USA-konjunkturen varit viktigast för råvaror så här långt. Basmetaller med zink och aluminium i spetsen har gått starkt på USA-data medan ädelmetaller faller när USA-räntehöjningen kommer allt närmre. Generellt hamnar USD-noterade råvaror under press i stundande klimat med en urstark US-dollar.

USA, Kina och makrodataKinas minicykel åter nedåt

Efter en häpnadsväckande svag inledning på året stabiliserades Kinas barometerdata under sommarmånaderna. Inköpschefsindex och industriproduktionen planade ut och förväntansbilden skruvades ner. I september har det kommit en ny ishink och tillsammans med Li:s uttalande om att prioritera reformer före tillväxt så är Kinas minicykel åter på väg ner. Vårt tema inför H2 med svaga kopparpriser står fast. Svårigheten är att parera för eventuella stimulanser i Kina. Före nästa dataomgång i mitten av oktober räknar vi med ytterligare riktade stimulanser likt under våren. De tenderar att lyfta råvaror i allmänhet och basmetaller i synnerhet.

Soja, majs och vete normaliseras efter torkan 2012

För andra året i rad landar en globalt bra skörd i ladorna. Priserna på de stora jordbruksprodukterna dalar när globala säkerhetslager återställs till historiska nivåer. Med undantag för tidiga våren då en Putinpremie handlades in i Ryssland/Ukraina-beroende grödor så har detta år varit en konstant utförslöpa. Stannar den här? Med ett tredje bra odlingsår i följd finns ytterligare fundamental nedsida men väderguden kan alltid skapa uppsida.

Handelsbankens prognos på råvaror

Basmetaller

Slut på stimulanser och husboom

Husbyggnation - LuftkonditioneringEfter en serie av mini-stimulanser som tillfälligt stabiliserade den kinesiska tillväxten har nu data åter kommit ut på svaga nivåer. Svagheten i augusti ser ut att vara en kombination av svag export och en svag inhemsk fastighetsmarknad. En tidig indikator på det senare är det kollapsade järnmalmspriset. Koppar är däremot en råvara som ligger sent i inköpskedjan till husbyggnation och har sitt stora fall framför sig. Mycket av kopparkonsumtionen sker i el och vattenledningar, vitvaror och luftkonditioneringar. Uppstart av nya fastighetsprojekt är 10 % under nivån för ett år sedan och pressar tillverkningen av vitvaror och luftkonditioner (7,6 kg koppar/enhet vs 2,2 kg i kylskåp), se graf i mitten.

Välj USA-metaller över Kina-metaller

I den inbördes hackordningen mellan basmetallerna har koppar störst relativ exponering mot Kina medan Aluminium följt av zink mot USA. Det gör att vi väntar oss en ovanligt stor divergens mellan de olika basmetallerna. Koppar kan falla mot 6500 USD vid årets slut medan ali och zink väntas vara fortsatt starka. Nickel är helt en fråga om hur exportstoppet på Indonesien utvecklas.

Status que i Indonesien men vad gör Filli?

Filippinerna kompenserar för IndonesienTrots att den nyvalde president Jakowi inte tillträder förrän i oktober står det klart att exportförbudet av nickelmalm från Indonesien kommer vara intakt. Visst framskridande sker med utbyggnad av smältverk finansierade av Kina. Mer ljus kommer sannolikt fram i februari då det är årlig nickelsmältverkskonferens i Jakarta.

Kinas smältverk har emellertid inte stått handfallna under exportstoppet. De lager av Indonesisk malm som hamstrats inför exportförbudet från januari blandas nu upp med ökad import av malm med lägre halt från Filipinerna. På så vis kan Kina bibehålla hög försörjning av råvara till produktion av rostfritt stål trots att Indonesien med 18 % av världens produktion av nickel ligger nere. Den Kinesiska lösningen kommer ju så klart inte hålla i längden men har skjutit upp nickelrally till 2015 från Q3 14.

En ”game changer” skulle vara om Filipinerna inför exportförbud ganska snart. Det är dock svårt att se hur lång tid det tar för regeringen att skaffa sig den möjligheten. Mellan 2-5 år säger vissa representanter.

Energi

Libyen stabiliseras, tillfälligt

EnergiVårt tema för oljemarknaden under första halvåret var ett prisfall triggat av säsongsmässigt svag efterfrågan under Q2 i kombination med stor sannolikhet att utbudsstörningarna skulle minska. Scenariot kom istället att infalla mitt under ”driving season” i Q3. Den ständigt ökande produktionen i USA leder till minskat importbehov från Västafrika. Denna olja måste då finna andra köpare och det pressar priserna i Brentområden. Vid samma tid steg Libyens utsikter att öka exporten. Vi ifrågasätter dock uthålligheten i den trenden. Exporten har varit volatil under året i spåren av rebellernas försök att försvara möjligheterna att exportera olja från de östra fälten och terminalerna oberoende av Tripoli och för egen vinning.

Konflikten i Irak och Syrien kring ISIS har ännu inte påverkat oljeproduktionen och export. Någon lösning på oroligheterna i närtid kan vi inte skönja och det är en situation som normalt skulle betinga en riskpremie i oljepriset. Med stundande överskott i marknaden räcker det dock inte till för att lyfta priset.

Iran lär stanna utanför marknaden

Sanktionerna mot Iran står fast sedan 2011. Med USA:s ökande inhemska produktion är angelägenheten om en exit från sanktionerna inte lika höga. Irans oljeinkomster täcker normalt halva statens utgifter och minskad aktivitet kring urananrikning kan konstateras från USA:s sida. Iran fortsätter däremot att stödja Assad-regimen i Syrien med vapen och det talar inte för att sanktionerna hävs i närtid.

Elpriset trendar upp

Elpriset har trendat stadigt uppåt sedan botten i april. De kollapsade kolpriserna och svaga priserna på utsläppsrätter tillsammans med en fungerande kärnkraft och goda vattennivåer hade då drivit ner priserna i en marknad med mycket negativt sentiment kring el. Senaste månadernas prisuppgång är därmed inte anmärkningsvärd. Vattenmagasinen är inte längre sprängfyllda utan ligger i svagt underskott, förvärras det ytterligare inför vintern finns risk för ransonering och prisrisken ligger nu på uppsidan för de kommande månaderna.

Ädelmetaller

ÄdelmetallerFed slår med trollspöet

Vid septembermötet började så slutligen Fed att närma sig frågan hur och när en mer åtstramande penningpolitisk miljö ska komma. Centralbanken var fortsatt mycket mjuk i sitt tonfall vid presskonferensen men det faktum att man höjde räntebanan kraftigt var en tydlig signal som marknaden handlade in i ädelmetaller under flera dagar efter Feds möte.

Vi tror att utvecklingen för de båda ädla metallerna, guld och silver, kommer vara negativ i spåren av att Fed börjar ta krafttag i takt med att USA:s konjunktur förbättras. Enligt alla gängse mått skulle Fed ha agerat för länge sedan. Denna gång är annorlunda i bakvattnet av finanskrisen men blickar man framåt kommer det sannolikt att krävas fler och större höjningar för att parera konjunkturuppgången än vad marknaden räknar med.

Även platina och palladium faller

Två metaller som ofta handlas som guld och silver men har en mycket större industriell efterfrågan är palladium och platina. De båda metallerna har nu fallit 11-12 % från årets topp i juli, de har därmed inte varit lika känsliga som silver för Fed politiken (silver tappade 17 % på samma tid) men visar sig vara förvånansvärt känsliga för Feds omslag i penningpolitik.

Efterfrågan i Kina men inte från stimulanser

Platina och palladium har de senaste åren gynnats av en positiv mix från svårigheter att öka produktionen i Sydafrikas gruvindustri, risk för handelssanktioner i Ryssland och stark efterfrågan från Kinas snabbt framväxande bilindustri med allt större fokus på minskade utsläpp. När nu Kinas makrodata åter sviktar och förväntningar på stimulanser ökar i marknaden kommer det inte nödvändigtvis palladium och platina till godo. Riktade stimulanser, som det varit frågan om vid svagare makrodata, gynnar främst infrastrukturellt efterfrågade basmetaller samtidigt som palladium och platina står fortsatt i skottgluggen för ytterligare skärpt ton från Fed.

Jordbruk

JordbrukBlytunga priser

Priserna på soja, vete och majs har varit svagare än på länge senaste månaderna i takt med att de stora jordbruksländerna flyttat skörden från fälten till tryggheten i ladorna. Vetepriset har fallit under 13 av 15 handelsdagar. Nu är dock skörden av vete över i USA och skördetrycket på priserna borde minska. Prisnivåerna för de tre stora är nu alla på lägsta sedan 2010 års nivå. Då fick Rysslands exportstopp på vetemarknaden att rusa. Efter torkan i USA 2012 så har det nu infallit två bra skördar runt om i världen i följd och prisfallet får i det perspektivet ses som en normalisering efter de senaste årens onormalt höga volatilitet.

Mer soja än majs

Inför 2015 haglar rekordsiffrorna, mest anmärkningsvärt är att det förväntas sås mer areal soja än majs i USA. Det har inte hänt sedan 1983 – långt före etanolproduktionen gjorde majs så populärt. Det ställer verkligen nuvarande relation mellan soja och majs på sin spets. Just nu prisas den omkring 2,85 för närmsta terminerna och för 2015 terminerna på 2,5. Ytterligare press på denna spread väntar vi från den stora Sydamerikanska skörden av sojabönor i början av 2015.

Marknaden har stabiliserats

Senaste tidens volatilitet kan ses som att priserna har kommit ifatt marknadens fundamenta. Två bra skördar i rad och potential för en tredje ska föra ner priserna mot produktionskostnaden när säkerhetslager återställs världen över. Priserna har nu fallit under femårsmedelvärdet som länge varit en outtalad gräns för när det är köp- eller säljläge. Denna gräns anser vi har kommit ur spel med två bra skördar i lager. Femårsmedelvärdet lyfts av två extremfall – dålig skörd 2010 i kombination med Rysslands exportförbud och USA-torkan 2012 då Ryssland också fick dålig skörd och utgör ingen normal period där produktionskostnaden har varit normen för prisbildningen.

[box]SHB Råvarubrevet är producerat av Handelsbanken och publiceras i samarbete och med tillstånd på Råvarumarknaden.se[/box]

Ansvarsbegränsning

Detta material är producerat av Svenska Handelsbanken AB (publ) i fortsättningen kallad Handelsbanken. De som arbetar med innehållet är inte analytiker och materialet är inte oberoende investeringsanalys. Innehållet är uteslutande avsett för kunder i Sverige. Syftet är att ge en allmän information till Handelsbankens kunder och utgör inte ett personligt investeringsråd eller en personlig rekommendation. Informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Kunder bör inhämta råd från sina rådgivare och basera sina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet.

Informationen i materialet kan ändras och också avvika från de åsikter som uttrycks i oberoende investeringsanalyser från Handelsbanken. Informationen grundar sig på allmänt tillgänglig information och är hämtad från källor som bedöms som tillförlitliga, men riktigheten kan inte garanteras och informationen kan vara ofullständig eller nedkortad. Ingen del av förslaget får reproduceras eller distribueras till någon annan person utan att Handelsbanken dessförinnan lämnat sitt skriftliga medgivande. Handelsbanken ansvarar inte för att materialet används på ett sätt som strider mot förbudet mot vidarebefordran eller offentliggörs i strid med bankens regler.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Analys

Brace for Covert Conflict

Publicerat

den

SEB - analysbrev på råvaror

In the past two trading days, Brent Crude prices have fluctuated between highs of USD 92.2 per barrel and lows of USD 88.7 per barrel. Despite escalation tensions in the Middle East, oil prices have remained relatively stable over the past 24 hours. The recent barrage of rockets and drones in the region hasn’t significantly affected market sentiment regarding potential disruptions to oil supply. The key concern now is how Israel will respond: will it choose a strong retaliation to assert deterrence, risking wider regional instability, or will it revert to targeted strikes on Iran’s proxies in Lebanon, Syria, Yemen, and Iraq? While it’s too early to predict, one thing is clear: brace for increased volatility, uncertainty, and speculation.

Ole R. Hvalbye, Analyst Commodities, SEB
Ole R. Hvalbye, Analyst Commodities, SEB

Amidst these developments, the market continues to focus on current fundamentals rather than unfolding geopolitical risks. Despite Iran’s recent attack on Israel, oil prices have slid, reflecting a sideways or slightly bearish sentiment. This morning, oil prices stand at USD 90 per barrel, down 2.5% from Friday’s highs.

The attack

Iran’s launch of over 300 rockets and drones toward Israel marks the first direct assault from Iranian territory since 1991. However, the attack, announced well in advance, resulted in minimal damage as Israeli and allied forces intercepted nearly all projectiles. Hence, the damage inflicted was limited. The incident has prompted US President Joe Biden to urge Israel to exercise restraint, as part of broader efforts to de-escalate tensions in the Middle East.

Israel’s response remains uncertain as its war cabinet deliberates on potential courses of action. While the necessity of a response is acknowledged, the timing and magnitude remain undecided.

The attack was allegedly in retaliation for an Israeli airstrike on Iran’s consulate in Damascus, resulting in significant casualties, including a senior leader in the Islamic Revolutionary Guard Corps’ elite Quds Force. It’s notable that this marks the first direct targeting of Israel from Iranian territory, setting the stage for heightened tensions between the two nations.

Despite the scale of the attack, the vast majority of Iranian projectiles were intercepted before reaching Israeli territory. However, a small number did land, causing minor damage to a military base in the southern region.

President Biden swiftly condemned Iran’s actions and pledged to coordinate a diplomatic response with leaders from the G7 nations. The US military’s rapid repositioning of assets in the region underscores the seriousness of the situation.

Iran’s willingness to escalate tensions further depends on Israel’s response, as indicated by General Mohammad Bagheri, chief of staff of the Iranian armed forces. Meanwhile, speculation about a retaliatory attack from Israel persists.

Looking ahead, key questions remain unanswered. Will Iran launch additional attacks? How will Israel respond, and what implications will it have for the region? Moreover, how will Iran’s allies react to the escalating tensions?

Given the potential for a full-scale war between Iran and Israel, concerns about its impact on global energy markets are growing. Both the United States and China have strong incentives to reduce tensions in the region, given the destabilizing effects of a regional conflict.

Our view in conclusion

The recent escalation between Iran and Israel underscores the delicate balance of power in the volatile Middle East. With tensions reaching unprecedented levels and the specter of further escalation looming, the potential for a full-blown conflict cannot be understated. The ramifications of such a scenario would be far-reaching and could have significant implications for regional stability and global security.

Turning to the oil market, there has been much speculation about the possibility of a full-scale blockade of the Strait of Hormuz in the event of further escalation. However, at present, such a scenario remains highly speculative. Nonetheless, it is crucial to note that Iran’s oil production and exports remain at risk even without further escalation. Currently producing close to 3.2 million barrels per day, Iran has significantly increased its production from mid-2020 levels of 1.9 million barrels per day.

In response to the recent attack, Israel may exert pressure on its ally, the US, to impose stricter sanctions on Iran. The enforcement of such sanctions, particularly on Iranian oil exports, could result in a loss of anywhere between 0.5 million to 1 million barrels per day of oil supply. This would likely keep the oil market in deficit for the remainder of the year, contradicting the Biden administration’s wish to maintain oil and gasoline prices at sustainable levels ahead of the election. While other OPEC nations have spare capacity, utilizing it would tighten the global oil market even further. Saudi Arabia and the UAE, for example, could collectively produce an additional almost 3 million barrels of oil per day if necessary.

Furthermore, both Iran and the US have expressed a desire to prevent further escalation. However, much depends on Israel’s response to the recent barrage of rockets. While Israel has historically refrained from responding violently to attacks (1991), the situation remains fluid. If Israel chooses not to respond forcefully, the US may be compelled to promise stronger enforcement of sanctions on Iranian oil exports. Consequently, Iranian oil exports are at risk, regardless of whether a wider confrontation ensues in the Middle East.

Analyzing the potential impact, approximately 2.2 million barrels per day of net Iranian crude and condensate exports could be at risk, factoring in Iranian domestic demand and condensate production. The effectiveness of US sanctions enforcement, however, remains uncertain, especially considering China’s stance on Iranian oil imports.

Despite these uncertainties, the market outlook remains cautiously optimistic for now, with Brent Crude expected to hover around the USD 90 per barrel mark in the near term. Navigating through geopolitical tensions and fundamental factors, the oil market continues to adapt to evolving conflicts in the Middle East and beyond.

Fortsätt läsa

Analys

OPEC+ won’t kill the goose that lays the golden egg

Publicerat

den

SEB - analysbrev på råvaror

Lots of talk about an increasingly tight oil market. And yes, the oil price will move higher as a result of this and most likely move towards USD 100/b. Tensions and flareups in the Middle East is little threat to oil supply and will be more like catalysts driving the oil price higher on the back of a fundamentally bullish market. I.e. flareups will be more like releasing factors. But OPEC+ will for sure produce more if needed as it has no interest in killing the goose (global economy) that lays the golden egg (oil demand growth). We’ll probably get verbal intervention by OPEC+ with ”.. more supply in H2” quite quickly when oil price moves closer to USD 100/b and that will likely subdue the bullishness. OPEC+ in full control of the oil market probably means an oil price ranging from USD 70/b to USD 100/b with an average of around USD 85/b. Just like last year.

Bjarne Schieldrop, Chief analyst commodities, SEB
Bjarne Schieldrop, Chief analyst commodities, SEB

Brent crude continues to trade around USD 90/b awaiting catalysts like further inventory declines or Mid East flareups. Brent crude ydy traded in a range of USD 88.78 – 91.1/b before settling at USD 90.38/b. Trading activity ydy seems like it was much about getting comfortable with 90-level. Is it too high? Is there still more upside etc. But in the end it settled above the 90-line. This morning it has traded consistently above the line without making any kind of great leap higher.

Netanyahu made it clear that Rafah will be attacked. Israel ydy pulled some troops out of Khan Younis in Gaza and that calmed nerves in the region a tiny bit. But it seems to be all about tactical preparations rather than an indication of a defuse of the situation. Ydy evening Benjamin Netanyahu in Israel made it clear that a date for an assault on Rafah indeed has been set despite Biden’s efforts to prevent him doing so. Article in FT on this today. So tension in Israel/Gaza looks set to rise in not too long. The market is also still awaiting Iran’s response to the bombing of its consulate in Damascus one week ago. There is of course no oil production in Israel/Gaza and not much in Syria, Lebanon or Yemen either. The effects on the oil market from tensions and flareups in these countries are first and foremost that they work as catalysts for the oil price to move higher in an oil market which is fundamentally bullish. Deficit and falling oil inventories is the fundamental reason for why the oil price is moving higher and for why it is at USD 90/b today. There is also the long connecting string of:

[Iran-Iraq-Syria/Yemen/Lebanon/Gaza – Israel – US]

which creates a remote risk that oil supply in the Middle East potentially could be at risk in the end when turmoil is flaring in the middle of this connecting string. This always creates discomfort in the oil market. But we see little risk premium for a scenario where oil supply is really hurt in the end as neither Iran nor the US wants to end up in such a situation.

Tight market but OPEC+ will for sure produce more if needed to prevent global economy getting hurt. There  is increasing talk about the oil market getting very tight in H2-24 and that the oil price could shoot higher unless OPEC+ is producing more. But of course OPEC+ will indeed produce more. The health of the global economy is essential for OPEC+. Healthy oil demand growth is like the goose that lays the golden egg for them. In no way do they want to kill it with too high oil prices. Brent crude averaged USD 82.2/b last year with a high of USD 98/b. So far this year it has averaged USD 82.6/b. SEB’s forecast is USD 85/b for the average year with a high of USD 100/b. We think that a repetition of last year with respect to oil prices is great for OPEC+ and fully acceptable for the global economy and thus will not hinder a solid oil demand growth which OPEC+ needs. Nothing would make OPEC+ more happy than to produce at a normal level and still being able to get USD 85/b. Brent crude will head yet higher because OPEC+ continues to hold back supply Q2-24 resulting in declining inventories and thus higher prices. But when the oil price is nearing USD 100/b we expect verbal intervention from the group with statements like ”… more supply in H2-24” and that will probably dampen bullish prices.

Not only does OPEC+ want to produce at a normal level. It also needs to produce at a normal level. Because at some point in time in the future there will be a situation sooner or later where they will have to cut again. And unless they are back to normal production at that time they won’t be in a position to cut again.

So OPEC+ won’t kill the goose that lays the golden egg. They won’t allow the oil price to stay too high for too long. I.e. USD 100/b or higher. They will produce more in H2-24 if needed to prevent too high oil prices and they have the reserve capacity to do it.

Data today: US monthly oil market report (STEO) with forecast for US crude and liquids production at 18:00 CET

Fortsätt läsa

Analys

Prepare for more turmoil, lower inventories and higher prices

Publicerat

den

SEB - analysbrev på råvaror

Brent crude is pulling back below the 90-line this morning trading as low as USD 88.78/b following a 4.2% gain last week. The pullback is blamed on news that Israel is pulling some troops out of Gaza. But we think this is much more of a technical move below the 90-line with preparations for further price gains ahead. The Israeli troop movements are a preparation for a final push into Rafah in Gaza to take out the last stronghold of Hamas there (FT article today). Iranian retaliation following the attack in Damascus last week also looks set to unfold in some way. Possibly by Hezbollah in Lebanon though instigated by Iran. Prepare for more turmoil, lower oil inventories and higher prices as the market continues to run a deficit.

Bjarne Schieldrop, Chief analyst commodities, SEB
Bjarne Schieldrop, Chief analyst commodities, SEB

Brent gained 4.2% last week with a solid close above the 90-line. Brent crude had a stellar week last week gaining 4.2%. Even following such a strong performance it made a gain on Friday of 0.6% with a close at USD 91.17/b. Friday also saw the highest trade of the week at USD 91.91/b.

Brent was propelled by positive PMI gains, geopolitics and falling US inventories. Oil was supported by a rang of factors last week. Both the US and China saw their manufacturing PMIs rise above the 50-line (50.3 and 50.8 resp.). The Eurozone manufacturing PMI rose to 46.1 from 45.7 while the composite index rose above the 50-line to 50.3 from 49.9. These PMI gains supported both oil and metals through growth recovery optimism. US oil inventories last Wednesday created less waves with a net draw of 2.2 m b in total crude and product inventories. It was still a very bullish reading in our view as inventories normally this time of year should have risen 3.8 m b. Thus driving US commercial oil inventories further away and below the normal level of inventories. Geopolitical focus flared up following the attack on Iran’s consulate in Syria where Iran’s top Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC) general in Syria along with five other IRGC officers were killed. Israel is assumed to be behind the attack but has not taken responsibility yet.

Back below 90 this morning in what seems like a geopolitical breather. But is more of a technical move. This morning Brent crude has pulled back and traded as low as USD 88.78/b while trading at USD 89.76/b. We commented on Friday that it is quite normal for Brent crude to pull back below big numbers after having broken them. Just to test out the level properly before heading higher.

Israel is pulling some troops out of Gaza. Most likely it is preparing to attack Rafah (FT today)Price action to the downside this morning is blamed on some kind of reduced geopolitical premium as Israel is withdrawing some of its troops in Gaza. The reason why it is withdrawing some tropes however is to our understanding that Israel is preparing to attack Rafah, the southernmost part of Gaza bordering to Egypt where now close to one million Palestinians are living. It is the last strong-hold of Hamas and Israel looks bent on taking it out despite repeated warnings against it from the US. Human tragedy looks set to unfold in Rafah in not too long.

”Iran will respond to the Damascus strike”. The most likely flareup is Lebanon and Hezbollah. The geopolitical flare following the attack on Iran’s consulate in Syria last week has faded a little this morning. But this is in no way over. John Sawers, former chief of MI6, in an article in FT on Friday bluntly stated: ”Iran will respond to the Damascus strike”.  Iran still doesn’t want to be involved in direct military confrontation. The likely flareup will be Lebanon and Hezbollah which could force Israel into a two-front war. 

Rafah is located in the southernmost part of Gaza

Gaza map
Source: https://www.un.org/unispal/document/auto-insert-200679/

Net long specs in Brent + WTI rose by 34 m b over the week to 2 April.

Net long specs in Brent + WTI rose by 34 m b over the week to 2 April.
Source: SEB graph and calculations, Data feed by Bloomberg

Saudi Arabia lifted its Official Selling Prices to Asia for most grades for May delivery

Saudi Arabia lifted its Official Selling Prices to Asia for most grades for May delivery
Source: SEB graph and calculations, Data feed by Bloomberg
Fortsätt läsa

Populära