Connect with us

Analys

Modity om energimarknaden vecka 37 2012

Published

on

Modity - Analys och prognos på elprisKabelrevisioner låste in kraft i Norge förra veckan och ledde till lägre spotpriser i systemområdet samt bidrog till prisskillnader mot södra Sverige. Denna vecka är det fortsatt blött, vi har en del vind att vänta och Norge kan åter exportera mer kraft till Europa. Vi räknar med spotpriser runt 190-200 kr/MWh och begränsade prisskillnader. Vi ser en fortsatt risk på nedsidan för Q4-kontraktet även om den tekniska analysen visar på en bruten nedåttrend. De längre årskontrakten ligger fortsatt stabilt och vi väntar på att se vad som händer med bränslen efter kommande ekonomiska nyheter under veckan. Priset på elcertifikat har kommit upp i de nivåer vi trott på och kan nu mycket väl stabiliseras tillfälligtvis.

Prognos på framtida elpris för 2012, 2013 och framåt

[box]Denna energimarknadskommentar publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Tore

    10 september, 2012 at 19:12

    Har sett flera artiklar i tidningarna de senaste dagarna om att det är bra att binda sitt elpris just nu. Jag är alltid tveksam till sådana rekommendationer, för det är väl i praktiken en prognos om att det framtida elpriset kommer att vara lägre än vad terminspriserna just nu säger?

    Jag tror de flesta av dessa rekommendationer handlar om att elföretagen vill att kunderna binder sig.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *