Connect with us

Analys

Silver – ny trend eller topp?

Published

on

Teknisk analys på råvaror från Axier EquitiesSilver Comex (kontinuerlig termin)

Silver har fortsatt att kraftfullt stiga och vi har sett att nivåer som är viktiga motstånd har passerats. Det gör att det finns en stor möjlighet för att vi har sett en ny uppåtriktad trend där $5000 inte är otänkbart.

Men det finns lite smolk i bägaren. COT (Commitment of Traders Report) visar att de stora investerarna ligger i stora blankade positioner. Så här har det tidigare sett ut när silver har varit nära att göra en topp. Alternativt har också silver varit i denna position då en stor trend startar och då måste de stora investerarna byta sida och det drar upp kurserna.

Uppgången har varit som mest 30.3% vilket gör att det finns mer utrymme för att kunna stiga. Men nu närmar vi oss också de nivåer som index tidigare har stigit med: 37.1%, 36.5%, 43.7%.

Närmsta stora målnivå har jag annars vid $3516.5. Det är 38.2% av den nedgång som silver har gjort från toppen 2011 till botten 2012. Det är en vanlig motståndszon och är därför viktig att bevaka.

Prognos för pris på silver (Comex kontinuerlig termin)

200 dagars medelvärde hittar vi nu vid 3038.5 och kommer att fungera som ett stöd. Det är också en viktig nivå då silver har presterat bra när vi ser att silver är över denna nivå.

Närmaste tidsdatum är den 12 september och därefter den 20 september.

Preliminärt kan den 20 september vara en större topp men det beror på riktningen som silver kommer att ha in i denna period.

En första stödnivå att bevaka är $3200 och sedan $3026.5.

Slutsats: Silver är i en uppåtriktad trend men har nu kommit till en punkt där vi tidigare har sett att det har blivit nedgångar. Alternativet är att vi ser fortsatta uppgångar vilket visar att vi har fått en ny uppåtriktad trend där $5000 nivån kommer att testas.

Råvarumarknaden.se’s Handla-sida hittar du olika sätt att ta en position i råvaror.

[box]Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *