Connect with us

Analys

Modity om energimarknaden vecka 7 2012

Published

on

Modity - Analys av energi- och el-marknadenDen senaste månadsprognosen tyder på åter ostadigare väder och temperaturer runt normalt. Även i Tyskland stiger temperaturerna och det väntas mer vind från mitten av veckan. Detta, tillsammans med att vi har fått tillbaka en del kärnkraft, gör att vi inte ser någon uppsida på terminsmarknaden den närmaste veckan. Skillnaden i pris mellan elområdena har varit relativt hög under februari med en enstaka dag på över SEK 200/MWh, detta med mycket kallt väder och låg vindkraft. I genomsnitt har skillnaden mellan systempris och elområde Malmö dock legat på SEK 55/MWh under februari vilket fortfarande är lägre än terminskontrakten (cfd). Både spotpriser och prisområdesskillnaderna bör nu minska i takt med mildare väder och mer vindproduktion. Bränslepriserna är fundamentalt svaga även om oljan tillfälligtvis har fått skjuts av Greklands acceptans av sparpaketet och situationen i Iran.

Prognos på elpris - Systempris och spotpris - 13 februari 2012

[box]Denna energimarknadskommentar publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *