Connect with us

Analys

Modity om energimarknaden vecka 5 2012

Published

on

Modity - Analys av energi- och el-marknadenDet kalla vädret med lite vind och liten nederbörd förväntas fortsätta denna vecka. Därefter är det återigen osäkert, men en normalisering av vädret verkar sannolikt. De korta kontrakten kommer styras av väder och kärnkraftsproduktion där vi kan se en viss risk för några dagars låg tillgänglighet, något som tillsammans med lite vind kan påverka både systempriset samtidigt som det kan öka prisområdesskillnaderna. Sammantaget är det dock en god energibalans och om dagens prognoser håller i sig bör det närmaste kvartalet röra sig svagt upp. Osäkerheten om de längre kontrakten fortsätter där priserna nu får stöd av högre elpriser i Tyskland och högre priser på utsläppsrätterna.

Prognos på elpriser från Modity den 30 januari 2012

[box]Denna energimarknadskommentar publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *