Connect with us

Analys

Modity om energimarknaden vecka 30 2012

Published

on

Modity - Analys och prognos på elprisFörra veckan nådde vi troligen bottennoteringarna på spotpriset som under flera dagar låg runt 70 SEK/MWh. Trots ett minskat inflöde av vatten kommer vi dock troligen att se en eller par veckor med fortsatt låga spotpriser, framförallt om kärnkraftproduktionen kommer igång som planerat. Elterminerna steg svagt under veckan men de föll tillbaka idag på morgonen då väderprognoserna åter blev blötare, oljan föll och det tyska elpriset gick ned. Det finns fortfarande nedsida på det närmaste kvartalet om kärnkraften går som planerat. Vi väntar på ett förslag från EU kommissionen gällande en eventuell förskjutning av utsläppsrätter till auktion. Detta ska komma på onsdag och kommer få betydelse för CO2 priset och därmed även för terminspriserna, framförallt på de längre kontrakten.

Prognos på elpriset - Terminer - 25 juli 2012

 

[box]Denna energimarknadskommentar publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Tore

    29 juli, 2012 at 01:45

    Stackars vindkraftsbolag, med så här lågt elpris så funkar det dåligt för dem. Prognosen för elpriset är ju inte heller bra, priset ligger under produktionskostnaden för vindkraft. Men det var iofs inte någon hemlighet att det är riskfyllt att bedriva verksamhet som är beroende av statliga bidrag (till vilket jag även räknar tvångsköp).

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *