Connect with us

Analys

Modity om energimarknaden vecka 27 2012

Published

on

Modity - Analys och prognos på elprisFortsatta överföringsbegränsningar under veckan gör att prisskillnaderna mellan systempris och malmökontraktet troligen kommer vara fortsatt mycket höga under kommande vecka. En bra vattensituation och kommande snösmältning bör sätta viss press på systempriset under sommaren men denna vecka tror vi dock på spotpriser runt dagens nivåer. Vi håller fast vid ytterligare nedsida för Q4-kontraktet som nu blivit närmaste kvartalsprodukt, detta pga ett bra hydrologiskt läge, förväntningar om en fungerande kärnkraft till hösten/vintern och en tro på lägre bränslepriser. Priset på utsläppsrätter är dock en stor osäkerhet just nu. Som förutspått har priset på elcertifikat nu börjat gå upp och omsättningen har varit hög. Uppgången har troligen sin grund i ett kommande minskat överutbud från 2013.

Prognos på elpris och elcertifikat - 2 juli 2012

[box]Denna energimarknadskommentar publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *