Modity om elpriset vecka 49 2013

Modity med prognos för det framtida elprisetFortsatt nedgång i nära elterminer. Under dagen broms och svag rekyl upp. Kärnkraften har haft problem men väntas tillbaka under dagen, både i Sverige och Finland. Måttliga väderprognoser idag. Kyligare att vänta. Hydrobalansen väntat ned, borde åter stärkas till nästa mätning. Ingen rörelse i elcertifikatmarknaden eller på marknaden för utsläppsrätter. Fortfarande begränsningar mellan SE3 och SE4 som driver upp priset i SE4.

Veckans prognoser på elpriset för 2013 och 2014

Denna energimarknadskommentar om elpriset publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el och gas, till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

  2 Replies to “Modity om elpriset vecka 49 2013”

  1. Hansson skriver:

   Verkar finnas olika åsikter på marknaden just nu kring det framtida elpriset. Det är en orsak att ligga neutral med sina investeringar.

   1. Stefan skriver:

    Kan det sjunka så mycket mera ?

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras.

  scroll to top