Connect with us

Analys

Bra chans till avkastning, med liten risk i vete

Published

on

Teknisk analys på råvaror från Axier EquitiesNär vi den 22 november senast analyserade Wheat CBT var priset 609 USD/bu och vi såg att vetepriset höll på att samla kraft inför ett försök att bryta den långsiktigt fallande trendlinjen. Vi hade höstens lågpunkter runt 599 USD/bu som stöd, men även 585 USD/bu kunde agera stopp i nedgången.

Inställningen var att när väl vändningen infinner sig under vintern, finns det goda möjligheter att resan uppåt skulle bli både kraftig och hastig.

En titt i backspegeln visar att vetet som väntat har fortsatt sin kraftsamling. De tidigare lågpunkterna har också fått ge vika och nu kan vi skriva 588 USD/bu från den 9 december som årets lägsta notering. Det kan bli botten och startskottet för en ny resa.

För hela formationen skvallrar om att kraftsamlingen går mot sitt slut och att en ny uppgång kan starta inom kort. Kanske redan innan året är slut.

Vete - Teknisk analys den 13 december 2011

Den fallande trendlinjen har nu värdet 760 USD/bu och blir den första naturliga utmaningen i uppgången, även om redan 620 USD/bu är en hållplats på resan.

Då vår stopploss ligger på 585 USD/bu, är risken liten och chansen till vinsten stor. Därför kan vete vara en intressant placering just nu.

Du kan handla VETE med följande minifutures:
Uppgång MINILONG VETE N med en hävstång kring 6,51
Nedgång: MINISHRT VETE P med en hävstång kring 4,11

Läs mer om minifutures på RBS hemsida

[box]Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *