November månads råvaruutveckling för socker, silver och naturgas

Råvaror - metallnätNitesh Shah, analyschef hos kapitalförvaltaren WisdomTree, kommenterar november månads råvaruutveckling för socker, silver och naturgas:

Socker

Rallyt i täckta positioner i sockerterminer avtog i november då priserna sjönk med 9,7 procent. Kraftiga nedgångar i oljepriset påverkade sockerpriserna eftersom färre sockerrör skulle behövas för att producera etanol. Framåtledes förväntar vi oss en återhämtning i oljepriset vilket kommer att göra att etanol fortsätter att vara en konkurrenskraftig alternativ energikälla. Dessutom har utsikterna på sockermarknaderna förbättrats avsevärt givet USDA:s (USA:s jordbruksdepartement) och ISO:s (International Sugar Association) senaste prognoser som spår en lägre sockerproduktion under nästkommande år.

Silver

Silver tog rygg på guldpriset ned i november och korta positioner ökar. Förhållandet mellan guld och silver är nära 10-årshögsta, vilket indikerar att silver är relativt billigt idag. Vi tror att ett rally i täckta korta positioner kommer att gynna silvret. Avtagande handelsprotektionism kan också gynna silvret vid sidan av industrimetaller, då marknaden har straffat dessa på grund av rädslan för vikande efterfrågan från dagens höga prisnivåer.

Energi

Naturgas presterade starkast i november inom råvarusektorn. En uppgång på 34 procent noterades efter en period av kallt väder i USA. Uppemot hälften av amerikansk naturgas används i uppvärmningssyfte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

scroll to top