Connect with us

Analys

Modity om energimarknaden vecka 47 2011

Published

on

Modity - Analys av energi- och el-marknadenDet har varit en svag vecka där både spotpriser (system) och terminskontrakten har fallit mot bakgrund av milt väder. En del kärnkraft har kommit tillbaka men inte tillräckligt för att öka kapaciteten för överföring av kraft mellan elområde Stockholm och södra Sverige, denna låga överföringskapacitet är en av de största anledningarna till att elområde Malmö tvingas kopplas till priserna i Danmark och Tyskland. Denna vecka kommer vi troligen få tillbaka något mer kärnkraft samt mer vind och därmed bör prisskillnaderna kunna minska något. När/om kylan kommer bör systempriset öka och då kan vi troligen se ytterligare en minskning av skillnaderna.

Priset på el, spot och termin - Pronos

[box]Denna energimarknadskommentar publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *