Connect with us

Analys

Modity om energimarknaden vecka 31 2012

Published

on

Modity - Analys och prognos på elprisSom vi trodde fick vi se ytterligare en vecka med mycket låga spotpriser. Stockholms- och Malmöpriset låg 3 kr lägre än systempriset pga höga spotpriser i Danmark. Det är åter blöta prognoser för veckan och kärnkraften i Sverige bör komma upp i ca 85% under veckan. Vi väntar oss priser ca 10-20 kr högre än förra veckan och inga stora prisskillnader. Elterminerna föll i förra veckan och EU-kommissionens ”icke-förslag” i onsdags gjorde utsläppsrätterna svaga. I fredags kom ett tillfälligt uppsving pga ECB-chefs positivism men fundamentalt har vi svårt att se någon uppsida så länge de blöta prognoserna håller i sig. Framförallt det närmaste kvartalet är svagt vilket även vår tekniska analys visar.

Prognos för pris på elterminer den 30 juli 2012

[box]Denna energimarknadskommentar publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

Continue Reading
2 Comments

2 Comments

  1. Tore

    30 juli, 2012 at 20:07

    De låga elpriserna borde vara ett visst stöd till Sveriges ekonomi, en stor del av befolkningen får ju mer pengar över i plånboken.

  2. Magnus

    5 augusti, 2012 at 16:42

    Ser fram emot morgondagens prognoser på de framtida elpriserna. Ska bli intressant att höra om något ändrat sig från denna prognos.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *