Connect with us

Analys

Modity om energimarknaden vecka 28 2012

Published

on

Modity - Analys och prognos på elprisSpotpriserna faller pga högt inflöde och stigande magasinsnivåer. Det blir fortsatt blött och priserna kan därmed fortsätta pressas under veckan. Även denna vecka får vi räkna med höga prisskillnader mellan SE4 och systemområdet men från helgen bör de minska kraftigt. Terminskontraktet för kvartal 4 har, som vi har väntat på, fallit under veckan medan de längre kontrakten stod emot då olje- och CO2 priser steg. Vi tror fortfarande att utfallet under kvartal 4 kan bli lägre än kontraktet handlas på idag men nu börjar risken skjutas över på uppsidan och om/när väderprognoserna blir torrare. För de längre kontrakten väntar vi fortfarande på EU kommissionens förslag som kommer att styra priset på utsläppsrätter samt på utvecklingen runt Iran och när det gäller olje-/gas strejken i Norge.

Prognos på framtida elpris

[box]Denna energimarknadskommentar publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Tore

    31 juli, 2012 at 01:21

    Får säga att det gått bra för Moditys prognos på elpriset, eller det ska väl vara plural, prognoser. Blir nästan lite sugen på att handla terminer på el, men det kanske inte går. Handelsbankens produkter för att investera i elpriset begriper jag mig inte på.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *