Modity om energimarknaden vecka 26 2012

Modity - Analys och prognos på elprisVi har en god vattensituation men problemen med svensk kärnkraftproduktion håller emot på nedsidan och vi räknar med spotpriser runt 220 SEK/MWh. Överföringsbegränsningar leder till fortsatta prisskillnader mellan elområdena, framförallt från slutet av veckan då vinden avtar. För Q3-kontraktet ser vi en viss risk på uppsidan om väderprognoserna blir torrare men vi tycker att Q4-kontraktet ligger för högt med tanke på den goda vattensituationen. Året påverkas till stor del av bränslen och utsläppsrätter där de senare har stått mest i fokus. I juli ska EU-kommissionen presentera ett förslag på att försena en viss del av auktionerad volym. Det som är nytt är att de även ska föreslå en fortsatt process för att eliminera dessa permanent. Fram tills mer information kommer bör priserna ligga kvar men risken är på uppsidan. Även för oljepriset ser vi en viss risk för en kortsiktig prisuppgång på grund av tillfälligt minskad produktion.

Prognos på elpris och elcertifikat - 25 juni 2012

Denna energimarknadskommentar publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

  1 Reply to “Modity om energimarknaden vecka 26 2012”

  1. Magnus skriver:

   Spännande att följa elpriset och prognoserna på framtida elpris. Det går verkligen upp och ner på marknaden. 2012 ser verkligen ut att bli annorlunda än 2011.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras.

  scroll to top