Connect with us

Analys

Modity om energimarknaden vecka 24 2012

Published

on

Modity - Analys och prognos på elprisÖverföringsbegränsningar mellan Norge och Sverige ledde till periodvis höga prisskillnader förra veckan. I början av denna vecka blir vindkraftsproduktionen i södra Sverige och Danmark liten vilket ger stora prisområdesskillnader. Dessa förväntas dock minska i slutet av veckan. De kommande dagarna blir det åter något blötare än normalt. Terminspriserna föll förra veckan på blötare prognoser och på fallande bränslepriser och tyska elpriser. Vattenproducenterna har nu full kontroll på produktionen och lär kunna hålla spotpriset på nuvarande eller något lägre nivåer, vilket borde begränsa nedsidan på terminsprodukterna. Högre bränslepriser och högre priser på utsläppsrätter kan ge ett ökat köpintresse för årsprodukterna.

Framtida elpris - Prognos den 11 juni 2012

[box]Denna energimarknadskommentar publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Vedde

    12 juni, 2012 at 15:15

    Gillar att man kan se en prognos på det framtida elpriset så lång som nästa år. Inte för att jag brukar handla i elpriset, men det är en spännande marknad att följa.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *