Connect with us

Analys

Modity om energimarknaden vecka 15 2012

Published

on

Modity - Analys av energi- och el-marknadenTemperaturer runt normalt har hållit spotpriserna över €28/MWh trots påsk ledighet. De senaste väderprognoserna visar på liknande temperaturer men mycket blötare. De närmaste dagarna kommer dock att präglas av låg vindkraftproduktion så spotpriser runt €31/MWh är att vänta. Dessutom bör vi få se ökade prisområdesskillnader då vinden avtar och spotpriserna i Tyskland väntas vara höga. De motverkas dock till viss del av mycket kärnkraft och då systempriset hålls upp av ett högt elpris i Finland. De blöta prognoserna bör påverka terminspriset för kvartal 3 och om de håller i sig kan det finnas ytterligare nedsida då vattenmagasinen fylls på ytterligare. De längre kontrakten påverkades av ett svagt bränslekomplex. Här ser vi en fortsatt relativt svag marknad men bl.a. fortsatt ökade sanktioner mot Iransk olja gör att nedsidan begränsas och vi tror på en sidledes riktning. Utsläppsrätterna har återhämtat sig från priser under €6/t som berodde på statistik från EU om att utsläppen under 2011 blev lägre än under 2010 och marknadens förväntningar.

Prognos på elpris - 10 april 2012

[box]Denna energimarknadskommentar publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *