Connect with us

Analys

Modity om energimarknaden vecka 11 2012

Published

on

Modity - Analys av energi- och el-marknadenFortsatt varmt och blött väder har lett till låga spotpriser och fallande kvartalspriser på elterminerna. Vattenproduktionen håller sig hög då magasin måste tömmas inför vårfloden, detta skapar ytterligare press på systempriset. Förseningarna för kärnkraften har nog endast bromsat fallet marginellt men det kan dock finnas ytterligare någon nedsida om produktionen ökar. De tyska elpriserna och priset på utsläppsrätter har fallit sedan förra veckan vilket har påverkat de nordiska årskontrakten. Vi tror på en sidledes rörelse när det gäller bränslemarknaderna den närmaste veckan (största risken gäller fortfarande oljepriset som drivs av utvecklingen i Iran) och anser att årskontrakten bör ligga relativt stabilt på dagens nivåer.

Elspot - Pris - Elprognos den 12 mars 2012

[box]Denna energimarknadskommentar publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *