Modity om elpriset vecka 3 2013

Modity - Ger prognos på elpriset 2012 och 2013Efter alla helger har nu efterfrågan normaliserats samtidigt som kylan långsamt kryper söderut. Det innebär att lasten ökar och förväntas öka nu när det även blivit minusgrader i södra Sverige. Det troliga är därför att spotpriset kan stiga ytterligare något denna vecka. Hydrobalansen för vecka 1 är -2,5 TWh (mot normalen). Underskottet i det hydrologiska läget förväntas att försämras till -6,4 TWh (mot normalen) t o m vecka 3.

Framtida elpriser - Terminer 2013

Denna energimarknadskommentar om elpriset publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

  1 Reply to “Modity om elpriset vecka 3 2013”

  1. Silverbug skriver:

   Undrar om väderprognosen som kommer senare i veckan att det skulle bli en hel månad av mycket kallt väder ändrar prognosen för elpriset. Väntar spänt på Moditys nästa analysbrev.

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras.

  scroll to top