Kakao köpvärd i nuläget

Kvartalsrapport för råvaror från HandelsbankenKakao har haft en fantastisk resa under året och tillhör en av vinnarna hittills i år. Vi finner kakao köpvärd i nuläget av följande skäl:

  • I det långa loppet ser vi en ökad konsumtion av kakaoprodukter hos Asiens medelklass samt växande användningsområden av denna delikata råvara i konsumtionsländerna. Under året har de torra väderförhållandena vid Elfenbenskusten gett priset en skjuts och nu hotas årets skörd och produktionsminskning väntas.
  • Från kakaobönor framställs kakaopulver och kakaosmör. Senaste tidens skyhöga kakaosmörratio visar på ett högt pris på kakaosmör i förhållande till det redan höga priset på kakaobönor. Längre perioder av höga priser på kakaosmör leder normalt till högre pris på kakaobönor men nu väntas även kakaopulver, som används i mindre kvalitativa produkter som glass och kakor, att stiga.
  • Med torkan vid Afrikas västkust som ett orosmoln över årets skörd och det höga priset på kakaosmör ser vi en fortsatt uppgång av kakaopriset nu när vi går in i en period med flera högtider såsom Halloween, jul och påsk.

Investera i kakao med Long H eller Bull X2

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras.

    scroll to top