Connect with us

Nyheter

Börsen för riktiga nötter

Published

on

California Almond Growers Exchange - Börsen för nötter och mandlarHar du hört talas om California Almond Growers Exchange, som numera inte bara finns i San Fransisco utan även har kontor i Japan? California Almond Growers Exchange grundades redan 1910, och är världens största företag för förädling av nötter och mandlar. Sedan starten har California Almond Growers Exchange lett utvecklingen med att ta den kaliforniska mandelindustrin från att tillhandahålla en mindre inhemsk specialgröda till att bli världsledande på sitt område.

California Almond Growers Exchange som marknadsför sina produkter under namnet Blue Diamond, är baserat i Sacramento i Kalifornien, USA. Varje år levererar omkring 3000 mandelodlare sina skördar till bolagets lagerlokaler varefter den fraktas till samtliga USAs femtio stater och går på export till nittio länder. Detta gör mandlar till Kaliforniens största livsmedelsexport, och det sjätte största livsmedlet som exporteras från hela USA. Det årliga värdet på denna mandelskörd uppgår till cirka 2 miljarder dollar.

Trots sitt namn, California Almond Growers Exchange, så är bolaget egentligen att betrakta som ett gemensamt ägt marknadsföringsbolag, en kooperativt ägd försäljningscentral för dess 2000 medlemmar. Vi anser emellertid att det är viktigt att nämna även försäljningsorganisationer och inköpscentraler då dessa har en stor betydelse för såväl prissättning som tillgång och efterfrågan på råvarumarknaderna, främst lokala produkter och sådana varor som inte är tillräckligt stora för att handlas på de stora råvarubörserna.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *