Connect with us

Analys

Priset på silver stiger kraftigt i november

Published

on

Teknisk analys på råvaror från Axier EquitiesSilver Comex (kontinuerlig termin) 100 oz

Silver gjorde i förra veckan endast en liten uppgång, efter att ha varit nere vid 38.2% stödet. Vi fick istället se att silver snabbt föll tillbaka och hittade istället stöd vi 50%, vilket är en mycket vanlig nivå.

Härifrån har vi nu sett att silver har satt fart uppåt och jag räknar nu med att vi har avklarat den första rörelsen nedåt och att vi nu har rörelse två, som är uppåtriktad, på agendan. Därefter kommer det en ny nedgång.

Uppgången bör bli i storleksordningen 50-62% av den nedgång vi har sett från toppen den 1 oktober till botten den 7 november. Det ger oss $3305-3361.5 som målområden, där vi åter kan se att silver vänder nedåt. Vi har också den relativt vanliga 38.2% nivån vid 3248.5 där vi också kan se ett slut på uppgången.

Det finns en möjlighet att silver har gjort en större botten. Men det finns data som säger att det inte är så och att vi i första hand skall räkna med att det är en uppgång i en fallande marknad.

Vi har lägre toppar och lägre bottnar det är en definition på en nedåtriktad trend. När vi ser högre toppar och högre bottnar har vi en större chans för att vi kommer att se mer uppgång och att trenden har vänt till upp.

Analys av silverpriset den 7 november 2012

COT (Commitment of Traders Report) är vid nivåer där vi historiskt sett behöver se helt andra nivåer innan det har varit riktigt bra tillfällen att vara köpare. Fortsatt finns det utrymme för index att stiga så vi kan agera på kortsiktiga köpsignaler men med små positioner.

6-9 november är en period där flera tidscykler sammanstrålar vilket kan ge oss en period där det snabbt vänder upp och sedan ner.

Den 7 november har en större tidscykel som infaller och som preliminärt borde vara en topp. Vi får ge +/- 1 dag för detta datum.

Vid uppgångar skall vi fortsatt leta efter signaler att sälja silver då trenden är ned.

Slutsats: Silver har nu gjort en botten vid en nivå där det är mycket vanligt att vi ser ett slut på en rekyl. Troligen är det bara den första rörelsen nedåt som vi har sett, vilket gör att vi troligen kommer att se en ny nedgång efter den nuvarande uppgången. Vi skall fortsatt leta efter säljsignaler då trenden är ned.

Du hittar olika sätt att handla silver i vår guide över handelsalternativ.

[box]Denna analys publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Axier Equities.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Den tekniska analysen har producerats av Axier Equities. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Axier Equities tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Axier Equities

Axier Equities erbjuder såväl institutionella placerare som privatpersoner den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv handel på de finansiella marknaderna. Axier Equities erbjuder ingen handel, vare sig för egen räkning eller för kunder utan arbetar endast med finansiell marknadsföring och informationshantering. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som till exempel det fullständiga morgonbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. Varje vecka tillkommer minst 30 analyser i Axier Equities analysarkiv. För ytterligare information se Axier Equities hemsida.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *