Connect with us

Nyheter

Positiva signaler från Dannemora Mineral

Published

on

Dannemora Mineral planerade att göra en företrädesemission på 130 Mkr, något som inte mottogs positivt av marknaden och satte press på aktiekursen. Nu har dock företaget bytt spår vilket gladde marknaden. I stället för en företrädesemission så siktar Dannemora nu på att ta upp ett konvertibelt lån, som ska ge mer kapital än via den tidigare planerade företrädesemissionen. VD Staffan Bennerdt framhåller även att det då inledningsvis inte blir någon utspädning. I stället för den tidigare planerade emissionskursen på 20 kr så ska priset vid en eventuell konvertering av lån till aktier göras till 40 kr per aktie.

Dannemora Mineral rapporterar även att produktionsutvecklingen av järnmalm har varit positiv. Samtidigt som järnmalmspriset, som var nere och vände på 85 dollar per ton, nu åter är uppe på 120 dollar. Det återstår att se hur priset utvecklar sig på lite längre sikt.

Dannemora Mineral har även fått en ny gruvchef, i form av Pär Göting.

Ovanstående film är en intervju med VD Staffan Bennerdt efter att bolaget presenterat sin rapport för tredje kvartalet.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Silverbug

    28 oktober, 2012 at 16:45

    Prata om volatil aktie. Åsikterna har svängt rejält. Efter att de gick från företrädesemission till konvertibel så verkar det ha svängt rejält mot att investerare och analytiker är positiva.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *