Connect with us

Nyheter

Indisk festival kan komma att erbjuda stöd för guldpriset

Published

on

Festival i Indien kan påverka guldprisetGuldhandlare världen över hoppas att den indiska bröllopssäsongen kommer att leda till en uppgång i guldpriset. Priset på guld har fallit under oktober och ädelmetallen har misslyckats med att bryta genom 1800 USD per troy ounce, något som i sin tur har lett till att många har valt att ta hem sina vinster på guldet.

Det finns förhoppningar om att den indiska festivalsäsongen kommer att öka intresset bland guldköparna, främst i form av fysiskt guld, men vilken effekt detta kommer att ha på guldpriset är ännu så länge osäkert eftersom denna säsongsvariation i efterfrågan är känd sedan länge.

Guldet har brutit ned under 50 dagars MA, men i gengäld har den senaste tidens utförsäljningar gjort att RSI indikerar att guldet befinner sig på översålda nivåer vilket i sin tur kan komma att leda till täckningar av korta positioner.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Silverbug

    3 november, 2013 at 19:37

    Intressant hur det blivit i år då Indien infört en hel serie av skatter för guldimport. Det gjorde att priset på guld i Indien steg en bra bit över världsmarknadspriset.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *