Connect with us

Analys

Modity om energimarknaden vecka 34 2012

Published

on

Modity - Ger prognos på elpriset 2012 och 2013Högre spotpriser förra veckan då lasten steg ytterligare, Norge har bättre kontroll på sitt vatten, kärnkraft är ute i Sverige och mycket höga elpriser i Finland och Danmark. Överföringsbegränsningar mellan Norge och Sverige har bidragit till stora prisskillnader och både Stockholms- och Malmöpriset har legat i genomsnitt ca 85 SEK/MWh över system. Väderprognoser är denna vecka blötare men lasten ökar ytterligare. Vi väntar oss spotpriser runt dagens nivåer och en viss prisskillnad till södra Sverige pga kabelproblem mellan SE3 och SE4. Terminskontrakten bör kunna komma ned något om nederbördsprognoserna håller i sig.

Prognos för pris på elcertifikat år 2012 - Elpris 20 augusti

[box]Denna energimarknadskommentar publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

Continue Reading
1 Comment

1 Comment

  1. Vedde

    20 augusti, 2012 at 16:14

    Vad är egentligen elcertifikat för något? Det som visas bland prognoserna på elpriset. Det är väl den gröna el som alla måste köpa en andel av i förhållande till hur mycket el man använder/säljer i övrigt? Hur kan det priset vara lägre? Eller är elcertifikat något annat i detta sammanhang?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *