Connect with us

Analys

Modity om energimarknaden vecka 32 2012

Published

on

Modity - Analys och prognos på elprisSom väntat fick vi se ytterligare en vecka med låga spotpriser, även om de steg något. Priset för Stockholm och Malmö låg 3-7 kr lägre än systempriset pga höga spotpriser i Danmark och i Finland. Det är åter blöta prognoser i inledning av denna vecka för att sedan bli under det normala. Vi förväntar oss högre priser i områdena SE-3 och 4 och oförändrat till högre systempris. Elterminerna steg under förra veckan på torrare prognoser och högre priser på bränslen.

Prognos på elpris och elterminer den 6 augusi 2012

[box]Denna energimarknadskommentar publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

Continue Reading
2 Comments

2 Comments

  1. Vedde

    10 augusti, 2012 at 15:26

    Om jag förstår elterminen rätt ovan så innebär det alltså att vindkraftsproducenterna kommer att ha en produktionskonstnad som ligger över marknadspriset både under 2013 och 2014, om man ska se terminen som en prognos, vilket väl är standard att göra.

  2. Persson

    28 juli, 2013 at 03:38

    Prognosen för 2013 ser hittills ut att slå in väl.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *