Connect with us

Analys

Modity om energimarknaden vecka 20 2012

Published

on

Modity - Analys och prognos på elprisDet är fortsatt blöta väderprognoser men temperaturer ligger kvar strax under normalt. Vi bör få se en ökad produkion av vattenkraft och vindprodukionen väntas ligga runt normalt fram till helgen. Däremot har vi en mycket låg kärnkraftprodukion. Överföringen av kraft mellan elområde Stockholm och Malmö väntas bli något bättre än förra veckan och vi tror att prisskillnaderna mellan system och elområde Malmö bör hålla sig runt max SEK 20/MWh. Terminspriserna har fortsatt nedåt men vi tror att det finns ytterligare nedsida då det finns mycket vatten i magasinen och den sena och långsamma snösmältningen ökar chanserna att all snö kan tas tillvara. Oljepriset och utsläppsrätterna har fallit sedan sist och marknaderna är fortsatt svaga vilket gör att vi fortsätter tro på en rörelse sidledes till svagt ned även på årsterminerna.

Framtida elpris - Prognos den 14 maj 2012

[box]Denna energimarknadskommentar publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *