Connect with us

Analys

Modity om elpriset vecka 36 2013

Published

on

Modity Energy Trading - Energimarknaden

Modity om det framtida elprisetEnergibalansen har försämrats i samband med det högtryck som växt in från sydväst. Terminspriserna har legat i en tight range men tog ett kliv upp idag på torrare prognoser och bortfall i kärnkraften. Augusti blev varmare än normalt i hela landet, främst i norra Sverige. Det råder stora prisområdesskillnader i systemet på grund av nätarbeten i södra Norge.

Prognos på kommande elpris för 2013 och 2014 från Modity

[box]Denna energimarknadskommentar om elpriset publiceras på Råvarumarknaden.se med tillstånd och i samarbete med Modity Energy Trading.[/box]

Ansvarsfriskrivning

Energimarknadskommentaren har producerats av Modity Energy Trading. Informationen är rapporterad i god tro och speglar de aktuella åsikterna hos medarbetarna, dessa kan ändras utan varsel. Modity Energy Trading tar inget ansvar för handlingar baserade på informationen.

Om Modity Energy Trading

Modity Energy Trading erbjuder energibolag och större företag den erfarenhet, kompetens och analysredskap som krävs för en trygg och effektiv förvaltning av energiportföljen. Modity bedriver handel med allt från el, gas och biobränslen till elcertifikat, valutor och utsläppsrätter. Företagets kunder får dessutom ta del av deras analysprodukter som t.ex det fullständiga marknadsbrevet med ytterligare kommentarer och prognoser. För ytterligare information se hemsidan.

Continue Reading
2 Comments

2 Comments

 1. Hansson

  2 september, 2013 at 20:02

  Läste i DI att intresset för att investera i elpriset tagit fart. De flesta verkar spekulera i stigande pris, så det måste finnas många nöjda investerare där ute nu.

  • Magnus

   8 september, 2013 at 14:54

   Ja och det känns som att trenden med ett stigande elpris fortsätter. Hög tid att investera i SEB’s Bull El certifikat och rida på trenden.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *