Connect with us

Nyheter

Marknaden för jordbruksprodukter återhämtar sig när Kina återupptar importen

Published

on

Trigon Agri - Jordbruksföretag som ger aktieutdelning

Jordbruksrelaterade råvaror kan komma att återhämta sig när Kina ökar inköpen av amerikanska jordbruksvaror, inklusive ett sojaböneavtal och ett rekordstort veckoköp av amerikanskt fläsk.

Jordbruksrapport från USDA visar på dålig kvalitet

Enligt det amerikanska jordbruksdepartementet sålde privata exportörer 398 000 ton amerikanska sojabönor till Kina, den andra dagliga ”flash-försäljningen” av sojabönor den här veckan till världens största sojabönkonsument, rapporterar Reuters.

USDA tillade också att 1,18 miljoner ton sojabönor netto såldes till Kina i veckan som slutade den 3 oktober, tillsammans med en rekordorder av fläsk, som inkluderade 18 810 ton för leverans i år och 123 362 ton för 2020.

Förnyat intresse för sojabönor och fläsk

Den plötsliga förändringen i handeln och tillströmningen av jordbruksorder kommer före handelssamtalen mellan USA och Kina i Washington som inleddes i torsdag. Kinas förnyade intresse för sojabönor och fläsk kan tolkas som ett försök att deskalera ett långvarigt handelskrig som har skakat de globala marknaderna och drabbat amerikansk jordbruksexport till världens största råvaruimportör.

Den amerikanska fläskexporten till Kina, världens största svinmarknad, hade fallit brant i år. Under tiden ökade de kinesiska inhemska fläskpriserna på en kombination av minskad import och försörjningsstörningar orsakade av ett dödligt afrikanskt svinvirus.

”Ingen har någonsin sett sådana siffror när det gäller fläskförsäljning”, sa Bob Brown, en oberoende amerikansk boskapsanalytiker, till Reuters. ”De amerikanska priserna just nu är ganska blygsamma, särskilt jämfört med Europa i synnerhet, vilken är deras andra stora leverantör.”

Med tanke på den extrema skillnaden mellan utbud och efterfrågan på fläsk i Kina förblir amerikanska priser attraktiva trots den nuvarande tulltaxan på 72 procent, enligt handlare.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *