Connect with us

Nyheter

Argentinas sojabönsexport revideras nedåt

Published

on

Sojabönor

Argentinas export av sojabönor under skördeåret 2019/2020 revideras ned med 36 procent från en tidigare prognos i år. Orsaken är minskad global efterfrågan på grödan, enligt en rapport från U.S. Department of Agriculture (USDA) som publicerades den 4 oktober.

Pris på sojabönor, soybeans (SZ)

USDA spår en export under skördeåret 2019-20 om 8 miljoner ton, en minskning med 4,5 miljoner ton från aprilprojektionen. För under exportperioden 2018/2019 spås exporten uppgå till 10,6 miljoner ton. Samtidigt beräknas sojabönsproduktionen i det sydamerikanska landet under 2019/2020 uppgå till 53 miljoner ton, vilket är en minskning från USDAs tidigare prognos på 55,3 miljoner ton.

De argentinska bönderna har är avvaktande med att sälja sedan i augusti 2019. Många producenter vill inte sälja till vad de anser vara för låga priser. Andra väljer att behålla spannmålet som en försäkring mot framtida inflation och ekonomisk osäkerhet.

USDA spår att det kommer att planteras sojabönor på 18 miljoner hektar i Argentina, samma yta som förra året.

Argentinska sojabönskvarnar beräknas bearbeta 44 miljoner ton under 2019/2020, en ökning om 3 miljoner ton från april. Efterfrågan beror på ökad global efterfrågan på sojamjöl och sojaolja. Prognosen är något högre än tidigare prognos om 43 miljoner ton.

Argentina är världens tredje största producent av sojabönor efter USA och Brasilien.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *