Vad kan driva silverpriset över 18 dollar?

Silvertacka från Sprott

För att uttrycka det otydligt, osäkerhet. Osäkerhet på två områden: styrkan i den amerikanska ekonomin (och världsekonomin) och handelskriget mellan USA och Kina. Detta är vad som kan driva silverpriset över 18 dollar. Den här veckan står handelskriget i fokus så låt oss titta på det.

Investerare är osäkra på resultatet av handelskriget mellan USA och Kina och de skulle gärna allokera sina portföljer för att bäst dra fördel av de mest troliga resultaten. Men när Kina tillkännager att de skickar sin ledande förhandlare (vissa tolkar det som den tuffaste), och begränsar handelssamtal till icke-politiska ämnen, växer osäkerheten. Varje sida är nu positionerad att fråga efter vad den andra sidan uttryckligen inte vill ge. Det innebär i allmänhet att små framsteg kommer att göras, även om det kommer att finnas massor av prat om ”framsteg”.

Frågan just nu är hur mycket av detta är redan inbakat i priset på ädelmetaller. Silver åtnjöt en fin kortvarig uppgång tack vare att alla märkte att det var historiskt billigt jämfört med guld. Men om det var den enda faktorn borde det inte ha fallit tillbaka så mycket. Så enligt denna uppfattning är investerare oroliga för handelskriget mellan USA och Kina, men ännu inte alltför bekymrade över det. Det finns gott om bevis på en sektorrotation på aktiemarknaden för att försvara sig mot ett negativt resultat. Vi har emellertid ännu inte sett en fullständig flykt till ädelmetaller.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras.

    scroll to top