Följ oss

Nyheter

Vad kan driva silverpriset över 18 dollar?

Publicerat

den

Silvertacka från Sprott
Silvertacka från Sprott

För att uttrycka det otydligt, osäkerhet. Osäkerhet på två områden: styrkan i den amerikanska ekonomin (och världsekonomin) och handelskriget mellan USA och Kina. Detta är vad som kan driva silverpriset över 18 dollar. Den här veckan står handelskriget i fokus så låt oss titta på det.

Investerare är osäkra på resultatet av handelskriget mellan USA och Kina och de skulle gärna allokera sina portföljer för att bäst dra fördel av de mest troliga resultaten. Men när Kina tillkännager att de skickar sin ledande förhandlare (vissa tolkar det som den tuffaste), och begränsar handelssamtal till icke-politiska ämnen, växer osäkerheten. Varje sida är nu positionerad att fråga efter vad den andra sidan uttryckligen inte vill ge. Det innebär i allmänhet att små framsteg kommer att göras, även om det kommer att finnas massor av prat om ”framsteg”.

Frågan just nu är hur mycket av detta är redan inbakat i priset på ädelmetaller. Silver åtnjöt en fin kortvarig uppgång tack vare att alla märkte att det var historiskt billigt jämfört med guld. Men om det var den enda faktorn borde det inte ha fallit tillbaka så mycket. Så enligt denna uppfattning är investerare oroliga för handelskriget mellan USA och Kina, men ännu inte alltför bekymrade över det. Det finns gott om bevis på en sektorrotation på aktiemarknaden för att försvara sig mot ett negativt resultat. Vi har emellertid ännu inte sett en fullständig flykt till ädelmetaller.

Fortsätt läsa
Annons Centaur
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som går starkt

Publicerat

den

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som har en stark utveckling. När det gäller aktier inom silver så säger han att värderingarna inte har följt med upp silverpriset. Tråkigt för aktieinvesterare, men samtidigt en möjlighet att komma in till fördelaktiga värderingar.

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver.
Fortsätt läsa

Nyheter

2000 ton koppar som Kina köpt av Ryssland har försvunnit

Publicerat

den

Det statliga kinesiska företaget Wuchan Zhongda Group köpte i slutet av förra året 2000 ton raffinerad koppar av det ryska företaget Regional Metallurgical, till ett värde av 110 miljoner yuan (motsvarande 159 miljoner kronor).

Kopparleveransen skulle ha varit framme i Kina förra månaden men så har inte skett och ingen tycks veta var allt tagit vägen. Bloomberg rapporterar att leveransen har angetts vara granit, en mycket billigare tillgång, och den har hamnat i Turkiet.

Det får ändå anses vara något spektakulärt, 2000 ton metall är trots allt ingenting man råkar tappa eller ställa i ett hörn av en lokal.

Fortsätt läsa

Nyheter

Montage Gold ser stor uppsida i sin värdering

Publicerat

den

Koné-projektet i Elfenbenskusten

Montage Gold är det nya guldbolaget där Lundin-familjen nyligen investerat. Företaget ska bli ett företag med flera tillgångar med fokus på Afrika. Bolagets stora projekt idag är Koné-projektet i Elfenbenskusten. VD Martino de Ciccio tar upp att han ser en spännande framtid för bolagets aktie. Bolaget har idag ett börsvärde på drygt 330 miljoner CAD och när Koné-gruvan kommer i produktion så förväntar sig bolaget att den kommer att skapa lika mycket i kassaflöde per år. Planen är att gruvan ska vara färdigbyggd under första halvåret 2027.

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära