Följ oss

Nyheter

Majspriset fortsätter att stiga som följd av torkan

Publicerat

den

Majsfält

Under den senare delen av vecka 28 kunde vi se hur terminerna på majs åter steg efter att ha backat tidigare under veckan. Toppen är uppenbarligen ännu inte nådd. Det är åter igen en oro för torkan i den amerikanska mellanvästern som förväntas leda till en minskad majsskörd, vilket då ytterligare kommer att dränera de amerikanska majslagren.

Torkan har gjort att förväntningarna på den kommande skörden är betydligt lägre än på många år. I den rapport som det amerikanska jordbruksverket USDA har publicerat går att utläsa att den förväntade genomsnittliga avkastningen nu ligger på 146 bushels per acre, men de analytiker vi varit i kontakt med förväntar sig att torkan kan komma att minska majsskördens omfattning och kvalité ytterligare. Enligt U.S. Drought Monitor map förvärrades torkan ytterligare i det så kallade majsbältet, bland annat i Iowa, en av de stater som producerar mest majs.

Fortsätt läsa
Annons Centaur
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som går starkt

Publicerat

den

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som har en stark utveckling. När det gäller aktier inom silver så säger han att värderingarna inte har följt med upp silverpriset. Tråkigt för aktieinvesterare, men samtidigt en möjlighet att komma in till fördelaktiga värderingar.

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver.
Fortsätt läsa

Nyheter

2000 ton koppar som Kina köpt av Ryssland har försvunnit

Publicerat

den

Det statliga kinesiska företaget Wuchan Zhongda Group köpte i slutet av förra året 2000 ton raffinerad koppar av det ryska företaget Regional Metallurgical, till ett värde av 110 miljoner yuan (motsvarande 159 miljoner kronor).

Kopparleveransen skulle ha varit framme i Kina förra månaden men så har inte skett och ingen tycks veta var allt tagit vägen. Bloomberg rapporterar att leveransen har angetts vara granit, en mycket billigare tillgång, och den har hamnat i Turkiet.

Det får ändå anses vara något spektakulärt, 2000 ton metall är trots allt ingenting man råkar tappa eller ställa i ett hörn av en lokal.

Fortsätt läsa

Nyheter

Montage Gold ser stor uppsida i sin värdering

Publicerat

den

Koné-projektet i Elfenbenskusten

Montage Gold är det nya guldbolaget där Lundin-familjen nyligen investerat. Företaget ska bli ett företag med flera tillgångar med fokus på Afrika. Bolagets stora projekt idag är Koné-projektet i Elfenbenskusten. VD Martino de Ciccio tar upp att han ser en spännande framtid för bolagets aktie. Bolaget har idag ett börsvärde på drygt 330 miljoner CAD och när Koné-gruvan kommer i produktion så förväntar sig bolaget att den kommer att skapa lika mycket i kassaflöde per år. Planen är att gruvan ska vara färdigbyggd under första halvåret 2027.

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära