Connect with us

Nyheter

London Metal Exchange öppnar handelsgolvet igen

Published

on

London Metal Exchange

London Metal Exchange har skrotat planerna för att stänga Europas sista handelsgolv och kommer att öppna ”The Ring” igen i september. Platsen, där handlare skriker bud på råvaror från ljusröda stoppade sittplatser, har varit stängd sedan pandemin började i mars 2020 och börsen sa i januari 2021 att den övervägde att stänga ringen permanent.

London Metal Exchange

Förslaget möttes dock av starkt motstånd från mäklare och andra marknadsaktörer som hävdade att stängning av golvet har skadat handelsvolymerna och gjort prissättningen mindre robust. Nu säger LME att de skulle öppna golvet igen från september och kommer att använda ringen för att fastställa så kallade officiella priser, som är avgörande för den fysiska industrin.

Under hela pandemin bytte denna börs till ett elektroniskt system för att fastställa dagliga riktpriser. Det sägs att slutkurserna kommer att fastställas med hjälp av en elektronisk process när handelsgolvet öppnas igen.

Beslutet att rädda den 144-åriga stadsinstitutionen kommer att välkomnas av tjänstemän som hoppas få tillbaka livet i Square Mile när covid-begränsningarna har upphört. Börsen, där den brittiske aktivisten Nigel Farage, handlade metaller på 1980-talet, har nyligen påbörjat en modernisering och infört en ny uppförandekod för handlare sedan 2019.

Koden lanserades efter kritik av en branschnätverkskväll på Playboy Club i Mayfair 2018 och en rad andra evenemang med sexistisk underhållning och strippor.

Ett antal handelsgolv har stängts de senaste åren då råvarubörser har flyttat till full elektronisk handel. Förra månaden sa CME Group att de kommer att hålla sina jordbruksalternativ i Chicago stängda efter pandemin, vilket markerar slutet på opem out cry i USA.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *