Följ oss

Nyheter

LMEs handlargolv kan tvingas ge efter för ett virus

Publicerat

den

London Metal Exchange

En dyster stämning har sjunkit över LME:s handlare, de företag som spårar sin historia tillbaka till metallhandlarna som först drog en cirkel i sågspån på golvet i Jerusalem Coffee House i City of London i början av 1800-talet.

London Metal Exchange

Sedan 1800-talet har handeln på Londons metallbörs ikoniska handelsgolv skett oavsett världskrig, skandaler, konkurser och påfrestningarna för algoritmisk handel som har gjort andra marknader med ”open outcry” föråldrade. Det finns en risk för att LMEs handlargolv kan tvingas ge efter för ett virus, Covid-19.

Då antalet Coronavirusfall stiger i den brittiska huvudstaden lade LME fram förslag för att hålla sitt handlargolv, känt som ”ringen”, stängt fram till åtminstone i början av 2021. Det överväger också tekniska justeringar som kan leda till debatten om huruvida detta handlargolv som omsätter 50 miljarder dollar i metallhandel varje dag, borde öppnas alls.

Sedan mars, då LME stängde ringen, har riktmärkespriser för metaller som koppar, aluminium och zink fastställts av affärer som gjorts upp genom telefon eller elektroniskt, snarare än i ringen.

Börsen har sagt att golvet med open outcry inte kommer att öppnas igen förrän den sociala distanseringen slutar, ett vaccin blir tillgängligt eller en ny teknik dyker upp som gör det möjligt för handlare som kommunicerar med skällande kommandon och enstaka handgester att samlas säkert. Inget av dessa villkor har uppfyllts.

”Det kommer att bli en ganska obehaglig vinter”, säger LME:s vd Matthew Chamberlain i en intervju. ”Det blir tydligt att vi inte kommer tillbaka på åtminstone ytterligare sex månader – såvida det inte finns något stort genombrott för omedelbar testning eller något av den typen.”

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Om det inte vore för pandemin, skulle den globala metallindustrin samlas i London för en hektisk mötesrunda, investerarbesök och cocktailfester som anordnades runt en årlig galamiddag som arrangerades av LME. Istället lade Chamberlain fram sina förslag under ett virtuellt seminarium.

Handlargolvet på LME

Ringhandlare och LME har diskuterat sätt att öppna golvet igen, där nio handlare åt gången sitter på röda läderbänkar, omgivna av dussintals kontorister och säljare. Men de har inte hittat något sätt att göra det säkert, enligt personer som är bekanta med saken.

Under lång tid hävdade dess anhängare att ringen var det enda sättet som priser för LME:s komplexa system med dagliga leveransavtal kunde fastställas. De senaste sex månaderna av relativt problemfri handel har redan undergrävt det argumentet. LME:s senaste förslag kan ytterligare minska dess makt.

Fortsätt läsa
Annons Centaur
Klicka för att kommentera

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som går starkt

Publicerat

den

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver som har en stark utveckling. När det gäller aktier inom silver så säger han att värderingarna inte har följt med upp silverpriset. Tråkigt för aktieinvesterare, men samtidigt en möjlighet att komma in till fördelaktiga värderingar.

Eric Strand kommenterar ädelmetallen silver.
Fortsätt läsa

Nyheter

2000 ton koppar som Kina köpt av Ryssland har försvunnit

Publicerat

den

Det statliga kinesiska företaget Wuchan Zhongda Group köpte i slutet av förra året 2000 ton raffinerad koppar av det ryska företaget Regional Metallurgical, till ett värde av 110 miljoner yuan (motsvarande 159 miljoner kronor).

Kopparleveransen skulle ha varit framme i Kina förra månaden men så har inte skett och ingen tycks veta var allt tagit vägen. Bloomberg rapporterar att leveransen har angetts vara granit, en mycket billigare tillgång, och den har hamnat i Turkiet.

Det får ändå anses vara något spektakulärt, 2000 ton metall är trots allt ingenting man råkar tappa eller ställa i ett hörn av en lokal.

Fortsätt läsa

Nyheter

Montage Gold ser stor uppsida i sin värdering

Publicerat

den

Koné-projektet i Elfenbenskusten

Montage Gold är det nya guldbolaget där Lundin-familjen nyligen investerat. Företaget ska bli ett företag med flera tillgångar med fokus på Afrika. Bolagets stora projekt idag är Koné-projektet i Elfenbenskusten. VD Martino de Ciccio tar upp att han ser en spännande framtid för bolagets aktie. Bolaget har idag ett börsvärde på drygt 330 miljoner CAD och när Koné-gruvan kommer i produktion så förväntar sig bolaget att den kommer att skapa lika mycket i kassaflöde per år. Planen är att gruvan ska vara färdigbyggd under första halvåret 2027.

Fortsätt läsa

Centaur

Guldcentralen

Fokus

Annons

Gratis uppdateringar om råvarumarknaden

*

Populära